KORAK DO SLAVLJA

Karlović: Može to Dodig i sam riješiti

11.02.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Hrvatska Davis cup reprezentacija je tijekom noći u Japanu osvojila drugi bod u prvom kolu Svjetske skupine i blizu je povratka među osam najboljih selekcija svijeta

Nakon malo manje od tri sata igre hrvatski par Karlović-Dodig svladao je kolege Ita i Sugitu 3:1 u setovima i došao na jedan bod od trijumfa.

'Igrali su odlično. Japanci su bili pod ogromnim pritiskom i bilo je samo pitanje vremena kada će početi griješiti', kaže izbornik Željko Krajan koji je u zadnjem trenu Lovra Zovku zamijenio Ivanom Dodigom.

'Ivan mi je rekao da je fizički spreman i odlučili smo se za tu varijantu. Lovro nam je pomagao na taktičkom planu, a Ivanu je ostalo snage i za ogled s Nishikorijem.'

Potencijalno i meč odluke. Ivo Karlović najboljeg je (20. igrača svijeta) Japanca već svladao u petak.

'Može li Dodig dobiti Nishikorija? Pa naravno. Igra jako dobro i uvjeren sam da će dobiti priliku za pobjedu', kaže Ivo, koji se u Japanu vjerojatno osjeća kao Guliver u Liliputu.

I sam Dodig vjeruje u svoje mogućnosti.

'Karlo ga je u petak razbio, ali u nedjelju će uslijediti sasvim drugačiji meč. Nishikori je vrlo kvalitetan i za pobjedu ću morati podići razinu svoje igre. Odlučivat će sitnice', najavljuje Ivan meč koji počinje u pet sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Ako ipak bude slavio Japanac, na teren će izići ovoga vikenda nedodirljivi Ivo Karlović. Protiv Goa Soede, 90. igrača svijeta, još nije igrao, ali s obzirom na formu, 'doktor Ivo' bi bio izraziti favorit i protiv puno boljih igrača od borbenog Japanca. Karlović igra najbolji tenis života i Soedi (ili Sugitu, ako se japanski izbornik odluči na iznenađenje) će trebati meč života i puno sreće želi li zakomplicirati taj dvoboj.

Pobijedi li u Japanu, Hrvatska će se za polufinale boriti u gostima kod pobjednika dvoboja između Njemačke i Argentine. S obzirom da Nalbandian i Monaco nakon prvog dana vode 2:0, vjerojatno bi uslijedio put u Južnu Ameriku.