KAD ENGLEZI USPOREĐUJU

Karlović je za tenis Frankensteinovo čudovište

30.06.2009 u 11:09

Bionic
Reading

I Englezi su ostali očarani razornim servisom Ive Karlovića. U nekim britanskim medijima hrvatskog tenisača uspoređuju s legendarnim filmskim Frankensteinovim čudovištem, ali u pozitivnom smislu

Ivo Karlović je u Wimbledonu postao 'Boris' Karlović. U tekstu Daily Maila hrvatski div je dobio novo ime prema engleskom glumcu Borisu Karloffu, koji je slavu dostigao u filmovima gdje je glumio Frankensteinovo čudovište.

Tako su engleski novinari zbog sličnog prezimena povezali tenisača i glumca jer je, prema njima, hrvatski igrač za svijet tenisa poput Frankensteinovog čudovišta. U tekstu stoji da Federer na putu prema rekordnom 15. grand slamu mora srušiti čovjeka koji ima najjači servis na Touru čije loptice dolaze brzinom većom od 200 kilometara na sat.

Britanski mediji nisu zaboravili spomenuti da Karlović igra servis-volej i da bi s takvim načinom možda bio i nedodirljiv da u posljednjih deset godina trava nije sporija, a loptice teže. Za Ivu se kaže da bi mogao ugroziti ostvarenje Ivaniševića iz 2001. kada je imao 212 as servisa na putu do titule. Karlović je zasad na broju 137, a do svrgavanja Gorana trebala bi mu barem još dva meča.

Inače, Federer je pobjeđivao Karlovića na svim podlogama i Englezi vjeruju da Švicarac ima pobjedničku formulu kojom može zaustaviti 'najbolji server na Touru'.

'Volim pobijediti igrače protiv kojih se morate jako potruditi. To je izazov, ali sigurno ne i najzabavniji meč', rekao je Federer te dodao:

'Karlović je postao izvrstan tenisač. Ne samo zbog servisa, jer inače ne bi bio tako visoko na ATP ljestvici i ne bi pobijedio neke jako dobre igrače. Ne smije ga se nikako podcijeniti.'