ROLAND GARROS

Karlović ispustio 2:0 protiv Hewitta

24.05.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Ivi Karloviću nije bilo dovoljno 2:0 u setovima i ukupno 55 asova za pobjedu nad Lleytonom Hewittom u Roland Garrosu. Australac je do svoje prve pobjede nad 'divom sa Šalate' stigao nakon velikog preokreta u maratonu koji je trajao četiri sata

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u prvom kolu Grand Slam turnira u Roland Garrosu od bivšega prvoga igrača svijeta, Australca Lleytona Hewitta, iako je vodio 2:0 u setovima te imao čak 55 asova. Karlović je izgubio nakon maratona od četiri sata igre 6:7, 6:7, 7:6, 6:4, 6:3, a u zadnja dva seta mu je ponestalo snage i svježine po pariškoj vrućini. Do tie-breaka trećeg seta Zagrepčanin je imao i igru i samopouzdanje, a nakon dobitka seta Hewitt se posve razigrao.

Karlović je tako napustio Roland Garros već prvoga dana, iako je protiv Australca ispalio 55 asova i 67 winnera. Zanimljivo je da je ovo tek prva pobjeda Hewitta u četvrtom dvoboju s Karlovićem i prvom na zemlji. U prethodna tri dvoboja Karlović je izgubio samo jedan set, a dobio čak četiri tie-breaka, šest zaredom, uključujući i prva dva seta danas.