TENIS

Karlović i Marić ispali u Miamiju

25.03.2011 u 09:24

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Ivo Karlović i Petra Martić zaključili su nastup na 4.5 milijuna dolara vrijednom ATP i WTA teniskom turniru iz Masters serije u Miamiju. Karlović je u dvoboju prvog kola izgubio od Nijemca Floriana Mayera 4:6, 6:7 (6), dok je Petra Martić u susretu drugog kola izgubila od Ruskinje Marije Šarapove 3:6, 2:6

Karlović je protiv Mayera igrao prvi put na ATP Touru. Prije pet godina igrali su na Challengeru u Sunriseu na Floridi i slavio je hrvatski tenisač, no ovoga puta pobjeda je pripala 39. tenisaču svijeta. Da je prošao dalje Karlović bi u drugom kolu igrao protiv Španjolca Alberta Montanesa kojeg je prošli tjedan pobijedio u osmini finala Mastersa u Indian Wellsu.

Nakon što je u prvom kolu bila bolja od Njemice Kristine Barrois 7:5, 6:2, Petra Matić protiv Marije Šarapove nije uspjela pronaći put do pobjede. U njihovom prvom međusobnom dvoboju 13. tenisačica svijeta je gotovo rutinski stigla do slavlja 6:3, 6:2.

Nakon ispadanja Karlovića i Petre Martić na Mastersu u Miamiju ostala su još dva hrvatska predstavnika. Marina Čilića u dvoboju drugog kola očekuje susret protiv Srbina Janka Tipsarevića, dok će Ivan Dodig u dvoboju drugog kola igrati protiv četvrtog nositelja Robina Soderlinga.