NJEMAČKA VODI 2:1

Karlović i Dodig ipak nisu imali snage za iznenađenje

05.03.2011 u 18:40

Bionic
Reading

Nakon dvoboja parova rezultat u Davis Cup okršaju između Hrvatske i Njemačke je 1:2. O pobjedniku je opet odlučivao meč u pet setova, a naši Karlović i Dodig pružili su izvrtsan otpor favoriziranima Petzschneru i Kasu

Svih pet setova odlučivao je jedan 'break' servisa. U prvom setu pokleknuo je Dodig pri vodstvu Njemačke 4:3. Ustvari, Nijemci su do 'breaka' stigli prvenstveno zbog loših reakcija Karlovića na mreži.

Naš par je u drugom setu počeo više prijetiti Nijemcima, kod prednosti 3:2 Petzschner se uspio izvući, ali kod 4:3 Kas nije, te su Dodig i Karlović stigli do ključne prednosti za set.

I u trećem setu je Kas bio jedini igrač koji je izgubio servis i to kod rezultata 5:5, da bi potom Dodig uspio odservirati za vodstvo od 2:1 u setovima.

Početkom četvrtog seta Karlović je spasio tri 'break-lopte', ali nažalost Dodig se pri rezultatu 1:2 nije uspio spasiti, a Nijemcima nije bilo potrebno više za poravnanje u setovima.

U petom setu su Nijemci stalno prijetili, Karlović je kod 2:2 spasio 'break-loptu', kod 3:3 Dodig još dvije, ali kod 4:4 Nijemci su iskoristili treću priliku za oduzimanje servisa Karloviću. Prvo je Karlović propustio odigrati volej misleći da lopta ide u aut, ali ona je odsjela u terenu, da bi potom Dodig zapucao volej u mrežu, čime je susret praktički bio riješen.

U nedjelju su na rasporedu dva pojedinačna susreta, prvo će u 12 sati na teren Marin Čilić i Philipp Kohlschreiber, a potom Ivan Dodig i Florian Mayer.

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Austrija - Francuska. Četvrtfinale će se igrati od 8. do 10. srpnja.