DAVIS CUP

Karlović: Del Potro će imati ogroman pritisak

04.04.2012 u 19:03

Bionic
Reading

U veljači ove godine u Mikishiju kod Kobea, hrvatski tenisač Ivo Karlović bio je junak u hrvatskoj pobjedi u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Japana

Dva mjeseca potom ambicije hrvatskog sastava opet su vezane uz njegov doprinos, ovaj put u susretu s vrlo jakom Argentinom u Buenos Airesu od 6. do 8. travnja. Kakva su očekivanja uoči četvrtfinalnog susreta Davis Cupa na stadionu Parque Roca?

'Argentina je jaka ekipa i neće biti lako, pogotovo jer je domaćin i igra se na podlozi koja njoj nešto više odgovara. Ali, imat ćemo prilike i nadamo se da ćemo ih iskoristiti', rekao je Karlović.

Dojam je da je zemljana podloga neočekivano tvrda, pa su i servisi značajna prednost. Je li doista tako?

'Da, lopta odskače visoko, što nam odgovara. No, i uz to Argentinci su favoriti, što opet i ne mora biti loše, jer ćemo mi ući u susret bez ikakvog opterećenja.'

U četvrtak je po tradiciji ždrijebanje, ima li želja, da igrate prvi ili drugi?

'U principu nema, ali ako Marin bude igrao prvi i ako pobijedi, tada će meni biti lakše, jer će Del Potro imati ogroman pritisak.'

Juan Martin del Potro, deseti tenisač svijeta, nedavno je na ATP turniru u Miamiju imao odličan uvod za ovaj susret, pobijedivši obojicu hrvatskih tenisača na koje računamo, i vas i Marina Čilića. Koliko to može biti važno?

'Nadam se da se ispucao u Miamiju i da će ovdje odigrati lošije. Podloga nije bila jednaka, uvjeti nisu bili kao što su ovdje, čak nama ovdje više odgovara nego u Miamiju i nadam se da će ishod biti drugačiji.'

U Miamiju su argentinski navijači napravili odličnu atmosferu u svakom meču kad su igrali njihovi tenisači, a ovdje ih se očekuje najmanje deset tisuća. Kako se treba nositi s tim problemom s tribina?

'Nije lako, jer su dosta glasni i jako navijaju. No, to je nešto na što smo naviknuti i ne treba se opterećivati s time', rekao je Karlović.

Ne bude li iznenađenja, u pojedinačnim mečevima u petak trebali bi igrati Marin Čilić i David Nalbandian, te Ivo Karlović i Juan Martin del Potro. Istina, u hrvatskom sastavu još uvijek računaju s mogućnošću da umjesto Nalbandiana u postavi Argentine bude Juan Monaco, prošlotjedni polufinalist turnira u Miamiju.

Kako god, sve dvojbe bit će razriješene u četvrtak u 14:30 po srednjoeuropskom vremenu, odnosno sat vremena prije ždrijebanja, kada je rok do kojeg izbornici Željko Krajan i Martin Jaite moraju prijaviti momčadi.