JEDVA DOČEKAO TRAVU

Karlović asovima slomio žilavog Bennetaua

10.06.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Ivo Karlović je još jednim dominantnim servis izdanjem preskočio i drugu prepreku na turniru u Londonu, koji se igra na travnatim terenima Queens cluba

Visoki Zagrepčanin namjerio se na tri godine mlađeg Francuza Juliena Bennetaua i odigrao jedan od svojih poslovičnih mečeva. Tijekom prvog seta propustio je jednu break loptu, zbrajao vlastite asove i slavio u 13. igri. U drugom je scenarij bio za nijansu drugačiji. Servis obojice protivnika nije dolazio u opasnost, Ivo je nastavio bombardirati, no u ključnom trenutku tie breaka napravio je jedinu dvostruku pogrešku u meču i rezultat je bio poravnat.

Ipak, u trećem setu dilema nije bilo. Karlović je iskoristio obje svoje prilike za break, što niti puno bolji igrači od Bennetaua ne mogu preokrenuti. U konačnih 7:6(7), 6:7(4), 6:2 ugradio je 33 asa i u osmini finala čeka novog Francuza. Na redu je Nicolas Mahut, koji je u drugom kolu izbacio Marina Čilića i spriječio hrvatski dvoboj u Londonu.

Karlović nas je navikao na fascinantne podatke vezane uz svoj servis, no u protekla tri meča nadmašio je i samoga sebe. Nakon što je u prvom kolu Roland Garossa srušio svjetski rekord lansiravši protiv Hewitta 55 nedodirljivih servisa (pritom je i izgubio), u prva dva kola u pet setova dodao je novih 61. Ukupno 116 u samo deset odigranih setova.