'SKINITE DRESOVE'

Karlovac na Poljudu srušio Hajduk

16.04.2011 u 19:59

Bionic
Reading

U 25. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva u utakmicama koje su počele u 18 sati, Karlovac je na Poljudu svladao Hajduk 3:2, a gostujući trijumf je upisao i Slaven Belupo u Vinkovicma 2:1

Na Poljudu su se prije početka utakmice sjetili osuđenih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Torcida je na sjeveru razvila transparente 'Naš horizont je front', 'Uz heroje do groba' i 'Časni suče Orie, neka vam dite u paklu gori', sa slikama generala Gotovine i Markača te stotinama hrvatskih zastava. Također dvadesetak navijača Karlovca diglo je poruku 'Heroji se nikad ne zaboravljaju'.

Što se tiče utakmice, gosti su poveli već u šestoj minuti preko Primorca. No, prvo je Vejić u 11. minuti izjednačio, a zatim Brkljača u 29. preokrenuo rezultat u korist domaćina. Oba gola su pala nakon kornera koje je izveo Anas Sharbini.

I drugo poluvrijeme je počelo karlovačkim pogotkom. Vejić je izgubio loptu, nje se je dokopao Štefančić koji je predriblao domaćeg braniča, a zatim Subašića te uz ovacije s tribina zatresao mrežu za 2:2.

No, to nije bilo sve od gostujuće družine. Husić je u 58. pogodio iz slobodnjaka sa 25 metara za novo vodstvo (2:3). Do kraja utakmice mogli su Karlovčani i povećati svoju prednost, ali tri gola u Subašićevoj mreži su bila dovoljna za tri boda. Torcida je svojim ljubimcima poručila neka skinu dresove

Ovim porazom Hajduk je dao priliku Dinamu da u utakmici protiv Istre 1961, u slučaju pobjede, već večeras proslavi naslov prvaka.

U drugoj utakmici koja je počela u 18 sati junak gostiju bio je Leon Benko. On je prvo doveo Koprivničane u vodstvo u devetoj minuti. Nakon toga je snažni napadač u 53. minuti zabio još jedan gol, i to samo minutu kasnije, nakon što su se Vinkovčani veselili izjednačujućem pogotku Kresingera. Cibalia do posljednjeg sučevog zvižduka nije uspjela doći barem do boda.