10. KOLO T-COM PRVE HNL

Karlovac i Sammir osigurali Dinamu prvo mjesto

03.10.2010 u 18:59

Bionic
Reading

Dinamo je na krilima izvrsnog Sammira protiv Istre 1961. stigao do sedme pobjede u prvenstvu i, s obzirom na remi Hajduka u Karlovcu, preuzeo vodstvo na prvenstvenoj ljestvici

Hajduk i Karlovac odigrali su vrlo dobru utakmicu u 10. kolu T-Com Prve HNL i svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. Hajduk je poveo preko svog mladog superstara Ante Vukušića sredinom prvog dijela, no Splićani su nakon vodstva neshvatljivo pali i dopustili domaćinima da posve zagospodare travnjakom. Karlovčani su dobro prijetili, stvarali prigode i sasvim su zasluženo izjednačili lijepim golom Enesa Novinića u 66. minuti. Tek nakon primljenog gola Splićani su se ponovno pribrali i napali prema golu Karlovca, no zato su s druge strane frcale opasne kontre.

U posljednjih 15-ak minuta gledali smo izvrstan nogomet, s puno prilika na obje strane, no rezultat je ostao 1:1. Time je Hajduk prepustio čelno mjesto na prvenstvenoj ljestvici zagrebačkom Dinamu koji se na Maksimiru očekivano lako obračunao s Istrom 1961.

'Modri' su u samo 35 početnih minuta riješili pitanje pobjednika, a ponovno je u glavnoj ulozi bio Sammir. Prvi pogodak za Dinamo zabio je u drugoj minuti Jakob Sylvestr nakon kratkog dodavanja s 'modrim' Brazilcem, 10 minuta potom Sammir ponovno asistira, ovog puta Fatosu Beqiraju, a onda iduća dva pogotka zabija sam Sammir. Prvo je u 24. minuti prekrasnim lobom povisio na 3:0, a onda u 35. pogodio i s bijele točke. Kazneni udarac izborio je Milan Badelj.

Dinamo je, osim pogodaka, stvorio i još dosta šansi, a oko 1.500 gledatelja 'modre' je ispratilo ovacijama. Poraz od PAOK-a očito je zaboravljen jer, ma koliko Istra bila nedorastao suparnik, bilo je sasvim očito da 'modri' igrači izgaraju od želje da se navijačima predstave u što boljem izdanju.

Karlovac - Hajduk 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Vukušić (25), 1:1 Novinić (66)
Dinamo - Istra 1961 4:0 (4:0)
1:0 Sylvestr (2), 2:0 Beqiraj (12), 3:0  Sammir (24), 4:0 Sammir (35-11m)