AUSTRALIAN OPEN

Karanušić i Ljubičić zaokružili sjajan dan

20.01.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Nakon što je u ponedjeljak u drugo kolo ušao Marin Čilić, potom u utorak i Ivo Karlović te Mario Ančić, uspješni dan hrvatskih tenisača nastavili su i Ivan Ljubičić te Roko Karanušić

Ivan Ljubičić četvrti je hrvatski tenisač koji će igrati u 2. kolu Australian Opena. Ljubičić je za prolaz igrao protiv Rusa Igora Kunicina, a za pobjedu 4:6, 7:6, 7:6, 5:7, 6:3 trebala su mu četiri sata i dvije minute.

Prema kretanju rezultata, vidljivo je da su oba tenisača imala svoju prigodu, ali očito je iskustvo Ivana Ljubičića bilo važnije. Na kraju i sretnije. Tek je u petom setu bilo nešto lakše jer je Ivan poveo sa 3:0, a s takvom prednošću, naravno, i iskustvom ipak nije mogao pokleknuti pred Rusom. Oba su tenisača po statističkim pokazateljima bili 'tu negdje', osim u as-udarcima, kojih je Ivan ispalio 26, naspram 10 Kunicina.

U drugom kolu Australian Opena Ljubičić će igrati protiv tamnoputog Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Bit će im to prvi međusobni ogled.

Teren na kojem je u ponedjeljak slavio Čilić bio je sretan i za Roka Karanušića. Roko je za 152 minute svladao Francuza Florenta Serru sa 6:3, 1:6, 6:3, 3:6 i 6:3. Osim prolaska u drugo kolo, nagrda Karanušiću stiže i u imenu suparnika a on je jedan od najboljih svjetskih tenisača - Rafael Nadal. Španjolac je sa 6:0, 6:2, 6:2 svladao Cristophea Rochusa.