ISKRENI ŠPANJOLAC

Karanka: Dinamo je najslabiji u skupini

13.09.2011 u 20:24

Bionic
Reading

Jose Mourinho se ipak nije pojavio na konferenciji u Maksimiru. Iako je pod suspenzijom i ne može voditi Real Madrid na utakmici protiv Dinama, Portugalac je imao na to pravo, no umjesto njega u Plavom salonu pojavili su se njegov pomoćnik Aitor Karanka, te veznjak Xabi Alonso

Obojica su na stadion stigla direktno iz zrakoplovne luke, dok je ostatak delegacije 'kraljevskog kluba' u kojoj se nalazi i legendarni Zinedine Zidane otišao u hotel Esplanada.

Novinarima se prvo obratio Karanka naglasivši kako je Dinamo za Španjolce velika nepoznanica jer dugo nije igrao u Ligi prvaka, ali i dodao:

'Dinamo je najlakši suparnik u našoj skupini, premda smo svjesni da neće biti jednostavno.'

Karanka je istaknuo kako Mourinho još uvijek nije odredio sastav koji će istrčati na maksimirski travnjak, poručivši kako je oporavak Samija Khedire i Lassane Diarre osnažio konkurenciju u sredini terena.

'Konačnu odluku donijet ćemo uoči utakmice. Neki igrači su bili dugo izvan terena pa treba biti oprezan,' rekao je.
Za razliku od Karanke, španjolski reprezentativac Xabi Alonso ipak je bio nešto oprezniji.

'Posljednjih dana smo analizirali igru Dinama. Gledali smo video zapis i primijetio sam da Dinamo ima nekoliko kvalitetnih igrača. Moglo bi biti komplicirano ukoliko se opustimo. Svjesni smo motiva Dinamovih igrača i činjenice da dugo nisu igrali u Ligi prvaka.'

Real je otvorio sezonu s dvije uvjerljive pobjede i sa čak deset postignutih pogodaka, no Alonso je svjestan kako Real usprkos uvjerljivim pobjedama još uvijek ima mnogo rupa u igri.

'Želimo igrati maksimalno napadački, želimo iskoristiti napadački potencijal koji ima ova momčad. No sasvim sigurno treba nam više kontrole i više ravnoteže između obrane i napada.'

Real će u Maksimiru istrčati u crvenim dresovima, tek treći put u klupskoj povijesti. U prva dva navrata upisao je poraz i remi. Za Alonsa to neće biti velika promjena jer je pet godina nosio dres 'redsa', engleskog premierligaša Liverpoola s kojim je osvojio Ligu prvaka 2005. godine.

'Nadam se kako će nam ovoga puta donijeti sreću,' dodao je 29-godišnji veznjak.

Novinarskoj konferenciji u Plavom salonu prisustvovalo je i mnoštvo španjolskih novinara koji su vrlo malo pažnje posvećivali 'modrima'. Više ih je zanimalo može li 'Real osvojiti Ligu prvaka', ili 'Želi li Alonso više naslov Lige prvaka ili španjolsko prvenstvo.'

Alonso je na sva pitanja odgovarao smireno, bez previše uzbuđenja uporno govorivši kako 'treba gledati stepenicu po stepenicu i kako je finale Lige prvaka još uvijek daleko'.