ŠAHTAR - ROMA (20.45)

Kapetan Srna najavio povijesnu utakmicu

08.03.2011 u 09:14

Bionic
Reading

U utorak su na rasporedu dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. U akciju će i dva hrvatska reprezentativca, Darijo Srna i Eduardo, koji u dresu Šahtara dočekuju Romu (20.45)

Ukrajinska momčad je pred vratima 'raja' – odnosno na korak do plasmana u četvrtfinale najbogatijeg nogometnog natjecanja. Naime, u Rimu je Šahtar slavio 3:2, a sada treba u Donjecku obraniti stečenu prednost.

'Mislim da je utakmica s Romom povijesna kako za klub tako i za ukrajinski nogomet', rekao je kapetan Šahtara Darijo Srna te dodao:

'Momčad je u Rimu zasluženo pobijedila, postigla je ono što je željela. Svaki Šahtarov igrač je pokazao ono za što je sposoban. Proučili smo Romu jako dobro i to je bio ključ, ali još uvijek moramo dokazati našu kvalitetu i u Donjecku.

Donbass Arena je veliki adut za predstavnika iz Ukrajine. U svim natjecanjima Šahtar kod kuće ima 18 pobjeda u nizu, a u Europi je posljednjih 11 ogleda neporažen.

'Tražit ćemo pogodak od samog početka. Domaća momčad uvijek više napada od gostujuće i zato mislim da ćemo igrati atraktivan nogomet. Nema sumnje da će utakmica biti jako teška,' završio je Srna.

Spomenimo da je domaćin lišen pomoći Kuchera, dok su gostujuće muke s izostancima puno veće, jer nema Meneza, Cassettija i Adriana.

Roma - Šahtar 2:3, prva utakmica