stao na stranu suca

Kapetan Reala iznenađujuće podržao isključenje Modrića: Takve odluke su dobrodošle...

19.08.2019 u 16:19

Bionic
Reading

Iako se hrvatski reprezentativni kapetan Luka Modrić žalio nakon što je udaljen s terena protiv Celte, kapetan Reala Sergio Ramos podržao je tu odluku koju vidi u duhu zaštite nogometaša na travnjaku...

Podsjetimo, zakašnjeli start Luke Modrića na Ahilovu tetivu Denisa Suareza sudac Estrada Fernandez uz konzultaciju VAR-a kaznio je u subotu crvenim kartonom.

Bilo je to prvo izravno isključenje za našeg veznjaka u karijeri koji nije mogao vjerovati da je tako kažnjen za nenamjerni prekršaj.

'Izbacivanje zbog slučajne radnje? U životu ne bih namjerno napravio ovakav prekršaj nad suparnikom. Bilo je to potpuno nehotično,' napisao je kasnije Modrić na Twitteru.

Međutim, s njim se iznenađujuće nije složio kapetan Reala.

'Sve što štiti nogomet je dobro. Ostali smo s igračem manje i ne vjerujem da je Modrić imao loše namjere, ali zakasnio je. Glavni sudac je bio u dvojbi, ali razgovarao je s ostatkom sudaca i donio ovu odluku. VAR služi da bi pomogao i ako štiti nogomet svojim odlukama, dobrodošao je,' kaže Sergio Ramos.

S njim se slažu i sudački eksperti koji naglašavaju kako je Modrićevo isključenje u skladu s novim naputcima koje su dobili arbitri uoči nove sezone...

  • +3
International Champions Cup: Real - Atletico Izvor: Profimedia / Autor: N.N.