važna pobjeda

Kapetan Hajduka otkrio što se na poluvremenu Jadranskog derbija događalo u svlačionici: Bili smo u polugrču...

02.10.2022 u 22:55

Bionic
Reading

Hajduk je u samo dva tjedna po drugi put pobijedio Rijeku. 'Bili' su u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a golom Awaziema na Rujevici slavili 1:0 i tako se probili na drugo mjesto ljestvice

'Svaki derbi je zadovoljstvo uzeti tri boda. Peti put zaredom, prije to nije bio slučaj. Ekipa je pokazala karakter nakon silnih nepotrebnih komentara da ova ekipa nema moć. S tim se ne slažem i to sam rekao momcima prije utakmice', rekao je nakon pobjede kapetan Hajduka Lovre Kalinić.

No, 'bili' su u prvih 45 minuta djelovali nedorečeno...

'Bili smo u polugrču, ali trener nas je opustio, rekao nam je na poluvremenu da spustimo loptu na zemlju i da igramo. Mislim da je trener Karoglan odradio vrhunski posao', otkrio je Kalinić što se događalo u svlačionici na poluvremenu derbija.

Oglasio se i strijelac pobjedničkog gola, nigerijski stoper u redovima 'bilih' Chidozie Awaziem.

  • +16
Rijeka - Hajduk, 2.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Ovo je važna pobjeda za nas. Morali smo se vratiti na pobjednički kolosijek. Svi su dali sve od sebe. Drago mi je što sam zabio, gol posvećujem navijačima. Najvažnije je da smo pobijedili, tri boda su važnija od toga tko je zabio. Moramo se fokusirati na Varaždin i nadamo se novoj pobjedi', kazao je Awaziem.

A novi trener Hajduka Mislav Karoglan stigao je do druge pobjede protiv Rijeke u razmaku od samo tri tjedna.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Očekivali smo tešku utakmicu i motiviranog domaćina. Mislim da smo izdominirali u sredini terena. Na kraju smo se povukli, imali niz ozljeda. Momci su se maksimalno skupili i ja im na tome čestitam. Hajduk još nije na nivou da dominira svih 90 minuta, ali u jednom dijelu utakmice to je bilo dobro', rekao je Karoglan te se dotakao i Rijeke:

'Rijeka pod Cosmijem pokazuje napredak, ali ja sam fokusiran na svoju momčad. Rijeka ima svoje probleme...'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore