SADA JE SLUŽBENO

Kapetan Cibone čekao je do zadnjeg trenutka, ali... Talentirani Roko Prkačin pronašao novi klub u kojem ga čeka velika košarkaška zvijezda

20.07.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Talentirani hrvatski košarkaš Roko Prkačin pronašao je novi klub, ovaj 19-godišnjak potpisao je trogodišnji ugovor s ambicioznim španjolskim prvoligašem Gironom

Roko Prkačin bio je kapetan Cibone, a tako se i ponio. Iako je klub pred gašenjem, čekao je do samoga kraja da vidi hoće li se spasiti posrnuli zagrebački klub, posljednji je od igrača (uz Matea Drežnjaka) napustio brod koji nezaustavljivo tone. I on je shvatio da u ovoj priči nema pomoći.

Tako je sada službeno da će talentirani klinac nositi dres Girone, ugovor je potpisan na tri godine, ali nakon svake Prkačin može sreću potražiti u nekom drugom europskom klubu ili u NBA-u.

U Španjolskoj će ga pod svoje uzeti trofejni trener Aito Garcia Reneses, 75-godišnji trofejni stručnjak s devet naslova španjolskog prvaka i pet u Kupu kralja. Stvorio je mnoge velike zvijezde i sigurno će znati izbrusiti dragulj kojeg je doveo iz Hrvatske. Uostalom, Aito je želio Prkačina još i ranije.

Osim njega u klubu će ga na parketu dočekati centar Marc Gasol koji je imao impresivnu karijeru koju je gradio u Barceloni, Gironi te NBA klubovima Toronto Raptorsima, Memphis Grizzliesima i LA Lakersima.

Inače, i prije nego što je postalo službeno, o odlasku Prkačina u Gironu oglasio se Aco Petrović koji svim silama pokušava spasiti Cibonu.

'Eventualni odlazak Roka Prkačina iščitavam na način da je ovo izgledan kraj kluba. Naime, Rokov otac Nikša čekao je očigledno do kraja jer je imao želju da mali nastavi igrati za klub. Ako odlazi...', objavio je Aco Petrović prije tjedan dana.