NA REDU JE FIFA

Kaos se nastavlja; zbog mučnih scena na utakmici Srbije i Švicarske umiješalo se - Kosovo; panika u susjedstvu!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 04.12.2022 21:19
  • Objavljeno 04.12.2022 u 20:12
Bionic
Reading

Nogometni savez Kosova podnio je žalbu Fifi zbog srpskog izbornika Dragana Stojkovića i navijača te reprezentacije tijekom utakmice Srbije i Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Katru

Podsjećamo, Stojković je uhvaćen kamerom kako kod drugog gola Srbije psuje majku švicarskim igračima, a srpske navijače se optužuje za rasističko ponašanje na tribinama.

U priopćenju NS Kosova se navodi da se isticanje slogana s političkim porukama protiv Albanaca moglo vidjeti i čuti tijekom utakmice, a da su o tome pisali svjetski mediji.

'Nogometni savez Kosova je podnio žalbu FIFA-i s neophodnim dokazima. Zahtijeva od FIFA-e istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcioniran kako bi se jednom zauvijek ovakva skandiranja sklonila sa nogometnih stadiona i događanja kao što je SP', navodi se, između ostalog, u priopćenju.

  • +39
Srbija - Švicarska, SP u nogometu, 2.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Nogometni savez Kosova je podsjetio da je nedavno podnio žalbu FIFA-e i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave s natpisom 'Nema predaje'.

Srbija i Švicarska su igrale na zatvaranju grupne faze Mundijala. Švicarci su slavili 3:2 i plasirali se u osminu finala dok su se Srbi oprostili od natjecanja sa samo jednim osvojenim bodom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal