i luis figo ih je 'poderao'

Kao i uvijek, Dejan Lovren bio je posve iskren kada je u pitanju Superliga, bez obzira što u tom projektu sudjeluje i njegov bivši klub

19.04.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Brojni sadašnji i bivši nogometaši digli su glas protiv pokretanja Superlige, a među njima je i branič hrvatske nogometne reprezentacije i ruskog Zenita Dejan Lovren.

'Nogomet će u bliskoj budućnosti biti na rubu propasti. Nitko ne razmišlja o široj slici, samo o financijskoj strani', napisao je na twitteru hrvatski branič Dejan Lovren, danas igrač Zenita, a do prošle sezone igrač Liverpoola, kluba koji je dio ove elite, odnosno Superlige.

'Još uvijek vjerujem da možemo riješiti ovu neugodnu situaciju', dodao je Lovren.

Bivši veznjak Real Madrida, Barcelone i Intera Portugalac Luis Figo oštro je kritizirao potez svojih bivših klubova.

'Ova takozvana 'Superliga' sve je samo ne 'Super'. Ovaj pohlepni i bešćutni potez značio bi katastrofu za naše najmlađe, za ženski nogomet i širu nogometnu zajednicu samo da bi služio sebičnim vlasnicima, koji su davno prestali brinuti o svojim navijačima, tragično', napisao je Figo na twitteru.

Veznjak francuskog PSG-a Španjolac Ander Herrera rekao je da će ovaj projekt ubiti 'snove navijača širom svijeta'.

'Zaljubio sam se u nogomet koji pripada navijačima, sanjao sam da vidim momčad koju volim kako se bori protiv najvećih. Ako će se pokrenuti Superliga, ti snovi su gotovi. Volim nogomet i ne mogu više šutjeti', rekao je španjolski veznjak.

Bivši njemački reprezentativac i veznjak Fenerbahčea Mesut Özil napisao je na twitteru kako ne vidi nikakav smisao u pokretanju Superlige.

'Djeca sanjaju o osvajanju naslova svjetskog prvaka i pobjednika Lige prvaka, a ne neke Superlige', napisao je Özil koji je u dresu njemačke vrste osvojio svjetski naslov 2014.

Oglasili su se i igrači Manchester Uniteda i Manchester Cityja, Portugalci Bruno Fernandes i Joao Cancelo koji su na Instagramu podijelili objavu sunarodnjaka Daniela Podencea uz komentar 'Novac to ne može kupiti' i 'Moj čovjek'.

'Lopta. Muzika. San. Zidaneov volej... Kakin solo prodor... Liverpool u Ateni... Ole u Barceloni... Cris i Seedorf. Neke stvari stvarno ne možemo kupiti novcem', napisao je Podence na twitteru.

Peterostruka osvajačica Lige prvaka u dresu Lyona Ada Hegerberg planove je nazvala pohlepnim.

'Odrasla sam voleći Ligu prvaka, a zatim sam igrala u Ligi prvakinja. Tada sam osvojila pet Liga prvakinja i postala vodeći golgeter svih vremena. To je naslijeđe. To je prošlost, sadašnjost i budućnost. Pohlepa nije budućnost', napisala je norveška nogometašica.