zanimljiva objava

Kamerunski div Francis Ngannou sve iznenadio priznanjem o prvom meču protiv Stipe Miočića u kojem ga je američki Hrvat deklasirao: Te noći sam…

13.10.2021 u 13:29

Bionic
Reading

Francis Ngannou, UFC-ov prvak teške kategorije, intenzivno se priprema za prvu obranu pojasa

Borba o kojoj svi govore na rasporedu je 22. siječnja sljedeće godine kada će se snažni Kamerunac Francis Ngannou obračunati protiv Ciryla Ganea.

No, veliko zanimanje izazvala je fotografiju koju je Ngannou objavio na Instagramu. Riječ je o zapisu iz 2018. godine nakon poraza koji je doživio u svojoj prvoj borbi protiv Stipe Miočića. Ukratko, Miočić ga je deklasirao u njihovom prvom međusobnom obračunu.

Podsjetimo, kako je tri godine kasnije Ngannou ponovno izazvao Miočića i u tom meču bio je bolji nakon nokauta u drugoj rundi. A koji je razlog što je 35-godišnji Ngannou objavio spomenutu fotografiju lijepo i iskreno je objasnio.

'Prije gotovo četiri godine, ostao sam kratak u mojoj prvoj borbi za titulu protiv velikog Stipe Miočića. Međutim, te noći sam unatoč neželjenom ishodu borbe bio svjestan da nisam izgubio. Ne zato što nisam bio niti blizu na sudačkim karticama, nego zato što sam znao da sam u jednoj večeri naučio više nego u posljednje četiri godine. Bez tog poraza, nisam siguran da bih pobijedio u revanšu jer bih napravio iste pogreške koje sam radio prije tri godine. Nelson Mandela je rekao: Ja ne gubim. Ili pobjeđujem ili učim', napisao je Ngannou na svom Instagram profilu uz priloženu fotografiju zagrljaja s Miočićem, prenosi portal Fightsite.hr.

Ovim riječima i objavom fotografije Ngannou još je jednom dokazao o kakvom se velikom čovjeku i sportašu radi.