BEZ MILOSTI

Kamerunci drastično kaznili kapetana Eto'oa

17.12.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Kamerun je u petak suspendirao kapetana kamerunske nogometne reprezentacije Samuela Eto'oa na 15 utakmica, a njegovog zamjenika Eyonga Enoha na dvije utakmice jer su nagovorili suigrače da ne putuju u Alžir prošli mjesec na prijateljsku utakmicu

'Samuel Eto'o, u svojoj ulozi kapetana, nagovorio je suigrače da odbiju putovati u Alžir', stoji u priopćenju Kamerunskog nogometnog saveza.

'Disciplinsko vijeće je zato odlučilo suspendirati ga na 15 utakmica reprezentacije', dodaje se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama.

Kamerunski nogometaši su, tvrdeći da nisu plaćeni za svoj nastup na turniru četiri nacije u Maroku, stupili u štrajk u studenom te su tako izazvali otkazivanje prijateljske utakmice s Alžirom.

Savez tvrdi da 30-godišnji Eto'o, četiri puta izabran za nogometaša godine u Africi, nije mogao objansiti zašto se njegovi suigrači nisu vratili u reprezentaciju nakon što su im Alžir i kamerunsko ministarstvo sporta ponudili rješenje krize.

Alžirski nogometni savez je kamerunskoj reprezentaciji ponudio 30.000 eura ako dođu na prijateljsku utakmicu, a ministarstvo je dalo 29.800 dolara za reprezentaciju dan prije utakmice.