JOŠ DA JE POGODIO PENAL...

Kalinić zabio Chelseaju, Blackburn prošao

02.12.2009 u 23:54

Bionic
Reading

Nikola Kalinić je dobio puno povjerenje trenera Sama Allardyce i odigrao svih 120 minuta u Liga kupu protiv vodeće momčadi Premiershipa

Blackburn je dočekao Chelsea, koji je izišao u kombiniranom, ali još uvijek iznimno jakom sastavu. Na prvi gol se nije dugo čekalo, a zabio ga je hrvatski igrač. U devetoj minuti smireno je dočekao ubačaj i s ruba peterca svladao vratara Hilarija.

Tim se rezultatom otišlo na odmor, no Chelsea je u prvih deset minuta nastavka golovima Bjelokošćana Drogbe i Kaloua preokrenula rezultat i krenula prema novoj pobjedi. Ipak, Brett Emerton je u 64. minuti zabio za 2:2 i susret je otišao u produžetke.

Tamo je nakon penala Bennyja McCarthyja Blackurn drugi put na susretu poveo, no u posljednjoj minuti dvoboja izjednačio je portugalski branič Ferreira.

O pobjedniku su odlučivali penali, a boljima su se pokazali domaćini. Nakon promašaja Ballacka Kalinić je u četvrtoj seriji imao priliku osigurati prolaz Blackburnu, no Hilario mu je obranio udarac i prolongirao odluku. Ipak, udarac Gaela Kakute 'pročitao je' Paul Robinson i Splićanin je mogao odahnuti. Blackburn ide dalje, u polufinalu ga čeka dvoboj s Aston Villom.