KRATKO I JASNO

Kalinić objasnio svima zašto nije dobra ideja prodati se za kineske milijune!

10.05.2017 u 18:10

Bionic
Reading

Nikola Kalinić u intervjuu za talijanski magazin Calcio 2000 otkrio je da nije prešao u kinesku nogometnu ligu unatoč bogatoj ponudi koju je imao, jer je svjestan da se ne radi o istom nivou igre kao u Italiji te vjeruje da može još puno toga dati u Europi...

Kineski bogati klubovi okrenuli su nogometno tržište naglavačke i brojne zvijezde nisu odoljele njihovim milijunima, uključujući Hulka, Teveza, Pellea, Oscara i Ramireza.

No, kvaliteta tamošnje lige ostala je unatoč svemu slaba i mnogi su igrači platili angažman na Dalekom Istoku gubitkom svog mjesta u reprezentaciji.

Nikola Kalinić kojem je Tianjin nudio čak 12 milijuna eura godišnje toga je svjestan, a za talijanski Calcio 2000 potvrdio je svoje razloge ostanka u Italiji, u momčadi Fiorentine.

'Nema tu tajne. Htio sam i dalje igrati na određenom nivou i nije mi se svidjela ideja odlaska u Kinu. Još imam toga za dati u Europi. Razmišljam samo o igranju na vrhunskom nivou,' kaže hrvatski napadač koji se nada i uspjesima s reprezentacijom, svjestan da bi mu Kina to oduzela:

'Volio bih igrati na Svjetskom prvenstvu. Na Euru u Francuskoj smo proživjeli snažne emocije i bilo bi lijepo ponovo odjenuti hrvatski dres na SP-u. Nadam se tome, ali još je mnogo vremena do tada.'