SVI ZADOVOLJNI

Kalinić dogovorio transfer u Zaragozu

21.07.2009 u 08:44

Bionic
Reading

Ako je vjerovati španjolskim medijima, Nikola Kalinić bi se u sljedećih nekoliko dana, najkasnije do kraja prijelaznog roka, trebao preseliti u Zaragozu

Španjolski mediji objavili su vijest da je Nikola Kalinić od sljedeće sezone igrač Zaragoze. Posao je jučer definirao Kalinićev menadžer Tomo Erceg, a još preostaje samo to da Hajduk pristane na obročnu otplatu šest milijuna eura odštete koliko bi trebalo pripasti splitskom klubu.

Do jučer je u igri bila i ponuda talijanske Bologne koju je objavio internetski portal Tutto Meercato, a prema kojoj su pregovori između Hajduka i Bologne bili još u tijeku. Bologna je navodno nudila četiri, dok je Hajduk tražio osam milijuna eura. Talijani su očekivali da će Hajduk spustiti potraživanja na šest milijuna, no ni oni nisu dobili odgovor.

Kalinić je u ponedjeljak trenirao odvojeno od momčadi i nije znao ili nije želio ništa reći o transferu ni o eventualnim pritiscima Hajduka da bi ga mogao preseliti na tribine ako ne odluči potpisati novi ugovor.

Ovim raspletom na koncu bi mogli biti zadovoljne obje strane. Hajduk bi u recesijsko doba napravio najveći transfer, a Kalnić bi se izvukao iz kaveza i napravio korak naprijed u karijeri. Njegov ostanak bio bi pak poguban za obje strane, jer je Kalinić u glavi već u inozemstvu i ne bi imao previše motiva za novo dokazivanje u HNL-u.