HAJDUK IDE U GRČKU

Kalinić: Bit će teško, AEK igra supermoderno

14.09.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Hajduka čeka teška utakmica u prvom kolu Europske lige u četvrtak u gostima protiv grčkog AEK-a, momčadi koja je posebice opasna u prekidima igre, jer imaju nekoliko visokih igrača koji izvrsno skaču, izjavili su na konferenciji za novinare sportski direktor Hajduka Ivica Kalinić, te Tonči Gabrić, pomoćni trener

Oni su to rekli nakon povratka iz Grčke gdje su promatrali utakmicu 2. kola grčkog prvenstva u kojoj je AEK na domaćem terenu pobijedio Panserraikos sa 2:0.

'AEK je momčad koja igra supermoderni nogomet, agresivni su i dinamični, te strahovito brzo prenose loptu na protivnički dio terena', istaknuo je Kalinić.

Po njegovim riječima, 'AEK ima tri do četiri fantastična igrača koji odskaču, ali i kao kolektiv su jako dobri'.

'Čeka nas dosta posla i morat ćemo se jako dobro pripremiti', naglasio je Kalinić, dodavši da je AEK jača momčad od rumunjskih predstavnika, bukureštanskog Dinama i Uniree, koje je Hajduk eliminirao u pretkolima za plasman u Europsku ligu.

Na novinarski upit hoće li Hajduku u pripremi taktike protiv AEK-a koristiti zapažanja iz nedavne kvalifikacijske utakmice za EP 2012. između Hrvatske i Grčke koja je na Maksimiru završila 0-0, Kalinić je kazao: 'Možda u nekim elementima, ali u principu ne, jer utakmica u Maksimiru nema veze s utakmicom AEK-a koju smo gledali u nedjelju'.

Gabrić, koji je dio igračke karijere proveo braneći u Grčkoj, dometnuo je kako su izbornik grčke reprezentacije Fernando Santos i trener AEK-a Duško Bajević dva posve različita trenera.

'Izbornik grčke reprezentacije Santos, kojeg dobro poznajem, radi odličan obrambeni blok, a Bajević je trener koji voli napadačku igru i voli ofenzivne vezne igrače, on je ikona i Bog u AEK-u, s kojim je kao igrač i trener osvojio sve trofeje u Grčkoj', kazao je Gabrić.