'OČI U OČI' U LOS ANGELESU

Kakvo sučeljavanje; Mayweather i McGregor se žestoko izvrijeđali

12.07.2017 u 10:54

Bionic
Reading

Floyd Mayweather jr. i Conor McGregor su u utorak u Los Angelesu odradili prvu promotivnu press konferenciju za svoj međusobni boksački meč koji je na rasporedu 26. kolovoza

Dvojac je bez ikakvih problema napunio dvoranu, baš kao što su karte i za ostala tri grada gdje će se uputiti nakon LA-ja, ekspresno razgrabljene.

Nakon uvodnog programa i nekoliko glazbenih točaka, prvi se na pozornici pojavio Conor McGregor na oduševljenje tisuća njegovih fanova u publici. Irac je bio obučen u svoje najbolje odijelo te je strpljivo čekao suparnika koji se nakon nekoliko minuta popeo na pozornicu uz svečanu najavu i puno pompe. Mayweather je bio obučen mnogo neobaveznije što je bila njegova još jedna mala pobjeda u psihološkom ratu koji će ova dva borca voditi sljedećih tjedana.

  • +9
Floyd Mayweather i Conor McGregor, sučeljavanje u Los Angelesu Izvor: Reuters / Autor: Gary A. Vasquez

Uslijedilo je odmjeravanje na pristojnoj distanci, bez osiguranja na pozornici, u kojem se puno bolje snašao boksački prvak. Bio je miran i staložen, te je fokusirao pomalo nervoznog McGregora kojem je ovaj format medijskog pojavljivanja očito bio nešto novo i neobično. I dok je u prvom odmjeravanju Mayweather bio potpuno miran i staložen, McGregor je pokušao dići tenzije s dobacivanjem i provokacijama što mu nije polazilo za rukom.

Prvo sučeljavanje, Mayweather i McGregor u Los Angelesu

Kako piše specijalizirani borilački portal Fight Site kao veća zvijezda (to je regulirano ugovorom) Mayweather je čitavu večer bio u  prednosti. Uvijek je dolazio iza McGregora pa je tako bilo i u glavnom govoru. McGregor je u svom govoru pokušao biti duhovit i provokativan u isto vrijeme, no bilo je vidljivo da nije u svom uobičajenom elementu zato se američki analitičari slažu da je Irac u prvom nastupu pomalo ostao dužan.

Nakon McGregora, na govornicu 'se popeo' i bivši svjetski boksački prvak. Bio je to klasični, vrlo raspoloženi Mayweather iz svojih najboljih dana. Njegov govor je bio prepun unaprijed pripremljenih fraza, utreniranih rečenica i naučenih odgovora.

Zatim je Mayweather još jednom pozvao na sučeljavanje. Ovaj put licem u lice. Između nabrijanih boraca je stalo osiguranje i predsjednik UFC-a Dana White koji ih je spriječavao da se i fizički ne sučele prije nego što sudac da gong za početak boksačkog meča.

Mayweather - McGregor, licem u lice u Los Angelesu

Tu se jasno vidjelo kako su jedan drugome svašta govorili, vrijeđali i prijetili, a taj njhiov verbalni obračun trajao je nešto više od dvije minute.