srbinu nije ugodno ovih dana

Kakva šamarčina legendarnog igrača Liverpoola i Reala: Pogledajte što se dogodilo Luki Joviću

20.03.2020 u 20:39

Bionic
Reading

Mladi, 22-godišnji srpski nogometaš i napadač madridskog Reala, Luka Jović, ovih je dana na meti španjolskih i srpskih medija, zbog toga što se oglušio na odredbu o izolaciji. Ali nije samo to što bi ga trebalo brinuti.

Napadač Reala 22-godišnji Luka Jović, koji je ljetos u transferu teškom 60 milijuna eura stigao iz njemačkog Eintrachta, ignorirao je molbu vlasti i civilne zaštitite u Španjolskoj te je na svoju ruku odlučio otići u Srbiju, državu koja se nalazi na listi jedne od zemalja pogođenih koronavirusom.

Jović je posljednjih dana viđen kako šeta Beogradom iako je obavezan bio na samoizolaciju zbog čega su ga u rodnoj zemlji mnogi kritizirali.

Zbog takvog neposluha javila se čak i premijerka Ana Brnabić.

'Vidjeli ste svi i primjere naših nogometaša koji dolaze iz inozemstva, gdje imaju milijunske ugovore, koji dolaze ovdje i nisu u samoizolaciji i to je nešto s čim će se suočavati naša nadležna tijela', kazala je Brnabić koju je očito jako naljutilo što je iz medija doznala kako Jović šeće Beogradom i ne drži se pravila'.

U Realu su također odlučili reagirati i žestoko kazniti nepromišljenog nogometaša.

Ipak, uz sve te prijetnje zatvorima i financijskim udarom na njegov džep, tijekom petka stigla mu je možda i najveća kazna. Odnosno kritika za njegovo nogometno znanje i dosadašnje prezentacije u dresu Reala, zbog čega su ga već nekoliko puta prozivali španjolski novinari.

Sada je riječ uzeo legendarni igrač Liverpoola Steve McManaman, koji je nakon devet sezona u 'redsima' preselio među 'kraljeve' i u dresu Reala osvojio dvije Lige prvaka, dva naslova španjolskog prvaka i te Superkup Španjolske ali i Uefin Superkup.

U želji da dâ vrijedan savjet Norvežaninu Erlingu Brautu Haalandu, McManaman iskoristio je upravo Jovića, kojeg je uzeo kao negativan primjer, objasnivši najtraženijem napadaču današnjice da ni slučajno ne slijedi primjer Srbina.

'Haaland bi trebalo otići u Real Madrid ali tek kada će imati više iskustva. Ne smije preskakati razvojne faze. Vidjeli ste što se dogodilo s Lukom Jovićem ove sezone. Jedva je dva puta udario loptu'.