NJEGA SVI ZNAJU

Kakva prijetnja za Stipu Miočića; jedna od najvećih legendi boksa teške kategorije u timu Daniela Cormiera

08.11.2019 u 16:30

Bionic
Reading

Treći susret Stipe Miočića i Daniela Cormiera trebao bi se dogoditi negdje u prvoj polovici 2020. godine. Točan datum ovog velikog okršaja još uvijek nemamo, ali izgleda da je 'DC' već počeo slagati tim koji će ga pripremiti za vjerojatno posljednji meč u karijeri

Kako je sam otkrio preko Instagrama, Cormiera će za novi sudar sa Stipom pripremati i boksačka legenda George Foreman! 'Big George' najstariji je boksački prvak svijeta u povijesti teške kategorije. Foreman je u studenom 1994. godine nokautirao Michaela Moorera i s 45 godina i 299 dana iza sebe postao WBA i IBF prvak svijeta, piše Fight Site.

Dogodilo se to nešto više od 20 godina poslije njegove legendarne pobjede na Joeom Frazierom u kojoj je po prvi puta osvojio elitne teškaške titule.

  • +6
Stipe Miočić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Stvarno te bilo sjajno upoznati. Jako sam uzbuđen što ćeš biti dio mog putovanja prema teškaškoj tituli. Ako itko zna kako postati svjetskim prvakom u kasnijim godinama, onda si to ti. Tvoja izvedba me motivirala da se natječem u borilačkom sportu. Ostvarenje je snova što te imam kao prijatelja i mentora. Big George, vidimo se uskoro... Čim saznamo datum. Ti si jedno prekrasno ljudsko biće', napisao je Cormier na Instagramu uz fotografiju s Foremanom.

Jedan od najboljih teškaša u povijesti ispisao je neke od najljepših stranica sporta, a karijeru je okončao 1997. u trenutku kad je imao 48 godina. Kao profesionalni boksač, Foreman je upisao nevjerojatnih 76 pobjeda i pet poraza.