bizarnost u las vegasu

Kakva lakrdija: Mayweatheru ili McGregoru pojas sa zastavom Jugoslavije!

25.08.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Uoči meča Floyda Mayweathera i Conora McGregora predstavljen je pojas prvaka na kojem se nalaze brojne svjetske zastave, uključujući i onu danas nepostojeće Jugoslavije...

Sve je bliže meč dvojice popularnih likova koji će u boksačkom ringu u subotu u Las Vegasu pokazati može li se jedan MMA borac suprotstaviti boksačkom šampionu u njegovom sportu.

  • +22
Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor Izvor: Reuters / Autor: Joe Camporeale

Osim međusobnih prijetnji i uvreda koje nisu izostale ovog tjedna, pažnju javnosti privukao je i pojas koji će biti dodijeljen pobjedniku.

Nazvan je 'money belt', što je dobar izbor imena s obzirom da je riječ o dvoboju u kojem je novac ipak u prvom planu.

Pojas na sebi ima više od tri tisuće dijamanata, na njemu su i safiri te smaragdi, a načinjen je od kilograma i pol čistog 24-karatnog zlata.

No, ono zanimljivo na pojasu su zastave koje su utisnute. Želja organizatora borbe bila je obuhvatiti sve postojeće zemlje kako bi se simbolično ukazalo da će njegov vlasnik biti borilački vladar svijeta, ali potkrala se bizarna pogreška. Naime, pojas na sebi ima i zastavu odavno nepostojeće države Jugoslave, što govori dovoljno o poznavanju povijesti i zemljopisa onoga tko ga je radio.

Autor ipak nije uzeo neki zemljopisni udžbenik iz prošlosti, jer se na pojasu nalazi i hrvatska zastava (doduše s ne baš precizno napravljenim grbom) pa ostaje nejasno kako se ovaj gaf dogodio.

No, unatoč povremenom kiču i amaterizmu, očekuje se da će ovaj meč oboriti sve rekorde po prodanim PPV prijenosima, a zasigurno će u nedjelju njegov ishod biti glavna sportska vijest dana, kako god završio...