maradona s karpata

Kakva je legenda taj Gheorghe Hagi! Zbog loših rezultata smijenio je sam sebe...

04.08.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Gheorghe Hagi (55) nakon šest godina više nije trener rumunjskog prvoligaša Viitorula iz Constante. Ne bi u ovome bilo ništa čudno da 'Maradona s Karpata' ujedno nije osnivač i predsjednik kluba

Legendarni rumunjski nogometaš Gheorghe Hagi (55) podnio je ostavku na mjesto trenera u Viitorulu iz Constante zbog lošeg plasmana momčadi u ovoj sezoni.

Viitorul, kojeg je 'Maradona s Karpata' vodio do naslova prvaka 2017. godine, ovu sezonu završava u ligi za ostanak gdje je kolo prije kraja osigurao status prvoligaša i sljedeće godine. No, to je loš rezultat jer su ambicije kluba i Hagija samog bile puno veće.

Zato je Hagi, nakon konzultacija s najbližim suradnikom, još jednom legendom rumunjskog i europskog nogometa, Gheorgheom 'Gicom' Popescuom, odlučio nakon šest godina odstupiti s mjesta trenera. No, Hagi i dalje ostaje u klubu jer je on jedan od osnivača i većinski vlasnik Viitorula!

Bivši rumunjski reprezentativac jedan je od najboljih europskih nogometaša svih vremena, legenda je u domovini, ali i šire. U karijeri je igrao za Steauu, Real Madrid, Barcelonu, Galatasaray, a kao trener je među ostalima vodio Steauu, Galatasaray da bi na klupi Viitorula bio od 2014. godine. Naslov prvaka osvojio je 2017. godine, a uzeo je i rumunjski Kup te Superkup.

'Novog ćemo trenera imenovati uskoro, sve kako bi se što prije upoznao s igračima i klubom, te kako bi spreman krenuo u novu sezonu', izjavio je Hagi nakon što je sam sebe 'potjerao' s klupe.

Jasno, Hagi ostaje u klubu, i dalje je predsjednik i vlasnik, uz to će pomagati u radu prve momčadi te savjetovati sportskog direktora, a ujedno je i tehnički direktor omladinske škole koja, gle čuda, nosi njegovo ime!