MNOGO PROPUSTA

Kakva greška na rukometnom SP-u; prije intoniranja 'Lijepa naša domovino' spiker najavio himnu Srbije

24.07.2019 u 12:37

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg, petog kola C skupine svjetskog prvenstva u Španjolskoj, hrvatska muška juniorska reprezentacija pobijedila je Portugal sa 32:30 upisavši i petu pobjedu u skupini, a uoči samog dvoboja spikeru se dogodila pogreška

Na utakmici Svjetskog prvenstva vidjeli smo veliki propust domaćina Španjolske, himna Hrvatske Lijepa naša domovino najavljena je kao himna Srbije, a spiker u dvorani se nakon reakcije izbornika Davora Dominikovića brzo ispričao zbog ove greške.

'Mnogo je propusta na ovom Svjetskom prvenstvu, rekao bih amaterizam. Prije nekoliko trenutaka službeni spiker je pred intoniranje 'Lijepe Naše' najavio reprezentaciju Srbije. Dvaput se ispričao, ali nije zvučalo dobro, lijepo i profesionalno', rekao je komentator prijenosa na Sportklubu, a snimku možete vidjeti OVDJE.

Podsjećamo Hrvatska je pobjedom protiv Portugala osvojila prvo mjestu u skupini i u osmini finala će igrati protiv Islanda 24. srpnja.

'Odigrali smo pet susreta i ostvarili pet pobjeda. Mislim apsolutno zasluženo. Ali, ne želimo ući u zamku samozadovoljstva i euforije i tim pobjedama prikriti neke slabe stvari odnosno gurnuti to pod tepih. Realno stalno ponavljam obrana, obrana, obrana… To mora biti naš prvi zadatak i cilj. Da smo primili po četiri do pet pogodaka po susretu manje onda bismo bili sretniji. I ja i moj stožer. Ne želimo pobjedu s pogotkom više nego pogotkom manje', kazao je izbornik juniorske reprezentacije Davor Dominiković.

‘Što se tiče Islanda, to je također jedna izvrsna reprezentacija. Igraju praktički na isti način kao njihova A vrsta. Nismo puno o njima razmišljali, jer realno nismo imali ni vremena. Funkcioniramo na principu susret po susret. Ali pravu pripremu počinjemo za 20-tak minuta kada se vratimo u hotel', dodao je Dominiković.

  • +11
Kvalifikacijska rukometna utakmica za Euro 2020, Hrvatska - Belgija Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL