'ORLOVI' OSTALI NA ŽIVOTU

Kakva drama u Spaladium Areni; kiks Hrvatske odveo Srbiju u drugi krug!

16.01.2018 u 19:58

Bionic
Reading

U trećem kolu Eura skupine A Srbija je u Spaladium Areni svladala Island 29:26, a poklopio joj se i rezultat s dvoboja Hrvatske i Švedske pa su naši susjedi završili u drugoj fazi

Srbiji je trebala pobjeda od četiri gola razlike kako bi automatski osigurala plasman u drugi krug, no u posljednjim trenucima susreta šut Nenadića je obranio Gustavsson i 'Orlovi' su slavili s tada nedovoljnih 29:26.

No s pobjedom je Srbija ostala u igri, a nešto kasnije Švedska je srušila Hrvatsku 35:31 te tako povukla 'orlove' u sljedeći krug.

Kod Srba su Šešum i Radivojević postigli po pet golova, a kod Islanđana je dominirao Sigurdsson sa sedam pogodaka. 

  • +7
Srbija - Island, 3. kolo rukometnog Eura 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

U susretu posljednjeg kola B skupine Europskog prvenstva u utorak su u Poreču rukometaši Francuske protiv Bjelorusije slavili sa 32:25 te će u drugi krug, gdje se križaju sa skupinom u kojoj je Hrvatska, prenijeti maksimalna četiri boda.

U prvom poluvremenu utakmica je većim dijelom bila u egalu i tek u zadnje dvije i pol minute Francuzi su se sa dva pogotka u nizu odvojili na tri gola razlike (14:11). 

  • +4
Francuska - Bjelorusija, 3. kolo rukometnog Eura 2018. Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

U nastavku stvari su sjele na svoje mjesto i Francuzi su bez većih problema došli do očekivane pobjede. Naime, prednost Francuza je nakon tri i pol minute nastavka narasla na pet golova (16:11), a u 42. minuti svjetski prvaci već su imali sedam pogodaka viška (22:15). Do kraja susreta rukometaši Bjelorusije nisu uspjeli doći na manje od četiri gola zaostatka.

Kod Francuza najefikasniji su bili Dika Mem sa 9 i Nikola Karabatić sa 6 golova, a momčad Bjelorusije predvodio je Aliaksandr Padšivala sa 6 pogodaka.