SLAVLJE IMENJAKA IZ SAN SEBASTIANA

Kakva drama na Bernabeu; Real Madrid i Luka Modrić ispali iz Kupa kralja u utakmici sa čak sedam golova

06.02.2020 u 21:00

Bionic
Reading

Iznenađenje u Madridu, Real je ispao iz Kupa kralja i to na svojem Santiago Bernabeu nakon što ga je u četvrtfinalnom susretu nadigrao imenjak iz San Sebastiana 4:3

Ništa od trostruke krune za madridski Real. 'Kraljevi' su sanjali da mogu ove sezone osvojiti tri najveća trofeja, ali su svoj puta završili u Kupu kralja pa im još ostaje lov na prvenstvo i Ligu prvaka.

Real Sociedad zasluženo je prošao u polufinale natjecanja, hrabro se postavio na Santiago Bernabeu, na vratima je briljirao Alex Remiro, a u napadu mladi Skandinavci – Norvežanin Martin Odegaard i Šveđanin Alexander Isak.

Gosti su poveli u 22. minuti preko Odegaarda koji nije slavio pogodak, jer je na jednogodišnju posudbu stigao upravo iz madridskog kluba s kojim ima ugovor do ljeta 2023. Pametan dečko, ne bi mu bilo mudro da se s nekakvom ludom proslavom zamjeri bivšim odnosno budućim suigračima.

U drugom dijelu šou je imao Isak. Prvo mu je VAR poništio gol u 48. minuti, ali to ga nije omelo pa je u 54. i 56. dva puta zatresao mrežu domaćina koji se našao pred katastrofom (0:3).

  • +5
Kup kralja, četvrtfinale, Real Madrid - Real Sociedad, 2020. Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Nadu je Realu vratio Marcelo tri minute kasnije kada je pogodio za 1:3, ali u 68. minuti je Isak pronašao Merina koji je momčad iz San Sebastiana vratio na ogromnih tri gola razlike (1:4).

Domaćin se nije predao! U 78. Minuti VAR je opet imao posla, ali ovoga puta je poništio gol Realova ofenzivca Juniora Viniciusa. Dvije minute kasnije drugi Brazilac iz domaćeg sastava Rodrygo poentirao je za 2:4, a u drugoj minuti sudačke nadoknade u strijelce se upisao i Nacho za 3:4.

Ipak do izjednačenja Modrić i društvo nisu došli iako je sudac produžio utakmicu čak sedam minuta, a u petoj je isključio gostujućeg igrača Andonija Gorosabela.

Luka Modrić za domaćina je odigrao drugo poluvrijeme, ušao je umjesto Jamesa Rodrigueza.

Real Sociedad se tako u polufinalu pridružio Granadi i drugoligašu Mirandesu, a četvrti klub će biti između pobjednika dvoboja Athletic Bilbaa i Barcelone.

Momčad iz San Sebastiana dosada je dva puta osvajao Kup, prvi put davne 1909. godine, a drugi 1987., dok je posljednji put u finalu nastupio 1988.