JE LI TO MOGUĆE?

Kakva bi to bila senzacija; Juventus se odriče Cristiana Ronalda, kvari posao Realu i radi rekordan transfer u povijesti nogometa

15.10.2020 u 20:25

Bionic
Reading

Opet se zakuhalo oko Kyliana Mbappea, a talijanski mediji tvrde da je Juventus krenuo u akciju u poslu koji bi, u slučaju realizacije, torinskog velikana koštao oko 400 milijuna eura

Najpoželjniji nogometaš u Europi je Kylian Mbappe, dečko ima samo 21 godinu, a već je sad jedan od najboljih na svijetu te je predodređen za osvajača ne jedne nego više Zlatnih lopti. Vezan je ugovor s PSG-om do ljeta 2022. i godišnje zarađuje oko 18 milijuna eura, ali u Parizu žele s njime produljiti vjernost i spremni su mu dati dvostruko veća primanja.

Prema nekim napisima Mbappe je odlučio napustiti 'grad svjetlosti', a kao glavni kandidat nameće se Real Madrid koji je ovaj prijelazni rok štedio kako bi sljedećeg ljeta skupio čak 300 milijuna eura za Francuza.

No prema pisanju Tuttosporta u igru se uključio i Juventus koji je spreman u Pariz poslati Cristiana Ronalda uz ogromnu novčanu odštetu kako bi doveo Mbappea, jer talijanski prvak nema financijsku snagu da plaća obojicu pošto sada Portugalcu isplaćuje 31 milijun eura po sezoni.

Cijeli posao bio bi vrijedan oko 400 milijuna eura (Ronalo i novac), ali teško da će to slomiti upravu Parižana, jer je Mbappe sa svojim godinama budućnost, a Ronaldo s 35 mora razmišljati o mirovini.

  • +34
Hrvatska - Francuska, UEFA Liga nacija, 14.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedino je nejasno od kuda Juventusu novac, jer je prošle sezone, zaključno s 30. lipnja 2020. godine, imao gubitak od 89,7 milijuna eura, a on će sljedećih mjeseci biti još veći zbog koronavirusa.

Inače, najveći transfer u povijesti nogometa je onaj Neymara kada je PSG platio 222 milijuna eura Barceloni, a drugi po isplaćenoj odšteti je kada je pariški klub za Mbappea Monacu dao ukupno 180 milijuna eura (posudba 35 i odšteta 145).