VRAĆA SE KUĆI

Kakav preokret! Griezmann već sve dogovorio s bogatim vlasnikom PSG-a, a zna se i koju zvijezdu mijenja

09.06.2019 u 15:07

Bionic
Reading

Prošlog mjeseca kao bomba je odjeknuo transfer u kojem je francuski nogometaš Antoine Griezmann trebao iz madridskog Atletico prijeći u Barcelonu. No, taj je posao propao pa je stoga informacija kako bi se Griezmann trebao vratiti u rodnu zemlju postala vijest dana

Kako piše katalonski Sport Antoine Griezmann i njegov menadžer uspjeli su sve nasamariti i pronašli su idealan klub za francuskog reprezentativca.

Tako su katalonski novinari došli do informacije kako Griezmann sigurno napušta Španjolsku te kako će njegov novi klub biti Paris Saint-Germain.

>>> Napokon je poznato koliko je ozbiljna nova Neymarova ozljeda; ako je ovo točno...

No, u cijeloj priči njegov bi Atletico, za koji ga novi ugovor veže do 2023. godine, trebao jako dobro zaraditi. Naime, po novom ugovoru odštetna klauzula iznosi čak 200 milijuna eura, a samo rijetki klubovi imaju toliki novac za igrača koji se ne zove Messi, Ronaldo ili Neymar.

U cijeloj priči zvuči pomalo nevjerojatno kako je svlačionica Barcelone navodno stopirala dolazak Griezmanna pa i ne čudi što je došlo do ovakvog preokreta. Čelni ljudi Atletica su mu – nakon što je shvatio da u Barci nije poželjan - brže bolje ponudili produženje ugovora, a sve iz razloga kako bi još bolje zaradili.

Ako je informacija koju katalonski Sport ima zaista točna u tom slučaju nikoga ne bi iznenadilo da vječito nezadovoljnog (i ozlijeđenog) Neymara ipak prodaju onome 'tko ponudi najviše.'

No, s druge strane iz Francuske dolazi informacija kako bi Griezmann bio idealna zamjena za Urugvajca Cavanija te kako se već sastao s vlasnikom pariškog kluba Al-Khelaifijem. Prema nekim informacijama već je potpisao predugovor, a ako do ovog transfera dođe biti že zanimljivo vidjeti kako će u vršku napada funkcionirati novi trio Neymar, Mbappe i Griezmann.

Zanimljivo je spomenuti kako je Griezmann nogometnu karijeru započeo u Francuskoj, u lokalnom klubu Mâcon iz kojeg je 1999. prešao u Mâconnais. Kad aje imao 14 godina prelazi u španjolski Real Sociedad u kojem ostaje sve do 2014. kada potpisuje za Atlético Madrid u kojem je u pet sezona skupio 180 nastupa uz 94 postignuta gola.