NADMAŠIO I ĐOKOVIĆA

Kakav podvig teniskog čuda od djeteta: Ogroman korak prema samom vrhu!

19.06.2017 u 10:12

Bionic
Reading

Kanadski 16-godišnjak Felix Auger-Aliassime postao je sedmi najmlađi tenisač u povijesti tenisa koji je osvojio ATP Challenger. Ostvario je to veliki talent ove nedjelje u Lyonu i tako napravio još jedan veliki korak prema svjetskom vrhu...

Pred mladim Felixom velika je teniska budućnost i to je svima jasno. Već sa 14 godina okrenuo je tenis naglavačke kada je na ATP Challenger turniru u Grandbyju postao najmlađi pobjednik jednog meča na ovoj razini, a do četvrtfinala nije izgubio niti seta.

Dvije godine kasnije Felix Auger-Aliassime napravio je ogroman korak prema svjetskom vrhu. Na ATP Challengeru u Lyonu došao je do naslova te tako postao sedmi najmlađi profesionalac kojem je to uspjelo u povijesti tenisa.

Na vječnoj ljestvici Felix se nalazi odmah iza Rafaela Nadala koji je u Italiji 2003. godine osvojio Challenger mjesec dana mlađi, sa 16 godina i devet mjeseci, a nadmašio je Novaka Đokovića koji je 2004. godine u Mađarskoj osvojio sličan turnir s točno 17 napunjenih godina.

Prvi naslov za Felixa Augera-Aliassimea Autor: Youtube

Snažni udarci forhendom i bekhendom, solidna obrana, servis i igra na mreži već u ovoj fazi karijere dovoljni su Felixu za pobjeđivanje na vrhunskoj teniskoj razini, a sljedeći korak je prelazak na ATP turnire na kojima će također imati što za reći. Ovog ponedjeljka postao je 232. tenisač svijeta, ali na ulazak u TOP 100 nećemo još dugo čekati. Dominaciji Nadala, Federera, Đokovića i Murrayja uskoro bi mogao doći kraj...