premier liga

Kakav dan za navijače Manchester Uniteda; osim što je službeno predstavljeno veliko pojačanje, Crveni vragovi odigrali su i vrhunsku utakmicu

14.08.2021 u 15:34

Bionic
Reading

Francuski nogometaš Rafael Varane od ove subote i službeno je igrač Manchester Uniteda s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Nakon te svečanosti, na scenu su stupili igrači Manchester Uniteda koji su svladali Leedsove 5:1

Varane (28) je na Old Trafford stigao iz Real Madrida gdje je proveo deset sezona i pomogao klubu da osvoji 18 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka i tri trofeja u Primeri.

Prema medijima, transfer je vrijedan oko 45 milijuna eura, a Varane je predstavljen navijačima na Old Traffordu prije početka utakmice protiv Leedsa. Na teren je izašao u dresu Uniteda i napravio 'selfie' pred punim stadionom.

'Manchester United je jedan od najpoznatijih klubova na svijetu i prilika da dođem ovdje i igram u Premier ligi je nešto što nisam mogao odbiti', rekao je Varane za klupsku web stranicu.

Varane je karijeru započeo u francuskom Lensu, da bi 2011. prešao u Real za koji je odigrao 360 utakmica. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 79 utakmica, a bio je i jedan od ključnih članova reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018. godine. United je prošlu sezonu završio bez trofeja nakon što je u finalu Europske lige izgubio od Villarreala. Klub sa Old Trafforda posljednji je naslov prvaka Engleske osvojio u sezoni 2012/13.

A da veselje bude potpuno, pobrinuli su se i igrači koji su nešto kasnije istrčali na teren.

U vrlo dobroj prezentaciji, igrači Olea Gunnara Solskjæra deklasirali su Leeds United i pobijedili 5:1.

Briljirali su Portugalac Bruno Fernandes s tri pogotka i Francuz Paul Pogba s čak četiri asistencije. Nakon nekoliko propuštenih velikih prilika u samom otvaranju dvoboja, United je poveo u 30. minuti upravo nakon kombinacije Pogbe i Fernandesa, Francuz je pravovremeno uputio loptu za Portugalca koji je utrčao u kazneni prostor i zatim jakim udarcem svladao Mesliera.

Početkom nastavka, u 48. minuti gosti su izjednačili sjajnim udarcem Aylinga sa 20-ak metara koji je pogodio sam desni kut nemoćnog De Gee.

No, taj pogodak kao da je naljutio domaće koji su u sljedećih deset minuta postigli tri pogotka i riješili pitanje pobjednika. U 52. minuti Pogba je sa svoje polovice poslao loptu na lijevi bok gdje je Greenwood pretrčao svog čuvara, a zatim preciznim udarcem zatresao mrežu. Samo dvije minute potom na sceni je opet bila osovina Pogba-Fernandes, prvi je osvojio loptu na polovici gostiju i uposlio potonjeg koji je lažnjakom prevario i vratara i svog čuvara te zapucao prema vratima. Na gol-liniji pogodak je pokušao spasiti Ayling, no loptu je izbio tek nakon što je ona čitavim obujmom prešla gol-liniju. Na 4:1 povisio je Fernandes svojim trećim golom u 60. minuti, ovoga puta dugom loptom uposlio ga je Lindelof, dojam je kako je Portugalac bio barem pola metra iza zadnje linije obrane gostiju, no suci su ostali nijemi.

Konačnih 5:1 postavio je Fred u 68. minuti, nakon još jedne briljatne akcije i dodavanja Pogbe Fredu nije bilo teško sa šest metara preusmjeriti loptu u mrežu.