turnir u poreču

Kakav će ovo okršaj biti! Nexe i PPD Zagreb u nedjelju se bore za naslov pobjednika Kupa; ovog puta uz TV prijenos

13.05.2022 u 20:48

Bionic
Reading

Rukometaši Nexea iz Našica i PPD Zagreb opravdali su uloge favorita u polufinalnim susretima završnog Final Four turnira koji se održava u Poreču te će igrati u nedjeljnom finalu.

Nexe je bio bolji od Sesveta 29:23 (15:9), dok je PPD Zagreb svladao domaćina turnira Poreč 28:18 (10:9).

Našičani su se vrlo brzo odlijepili od Sesveta te su u lagodnom ritmu odradili svoj polufinalni ogled i rutinski pobijedili. Po šest pogodaka su za Nexe postigli Marin Jelinić i Fahrudin Melić, dok je pet dodao Halil Jaganjac. U poraženom sastavu po četiri pogotka su dali Davor Gavrić i Patrik Hršak.

PPD Zagreb se mučio u prvom poluvremenu svog dvoboja protiv Porečana te je na odmor otišao samo s golom prednosti (10:9). No, neizvjesnost tog polufinala brzo je isparila tijekom nastavka. PPD Zagreb se ekspresno odvojio na pet, šest pogodaka razlike i na kraju slavio s +10 (28:18).

Po četiri gola za zagrebačku su momčad dali Ivan Čupić, David Mandić, Vlado Matanović i Davor Ćavar, dok su za domaćina kombinirao 13 pogodaka dali Matija Rađaković (sedam) i Lucian Krajcar (šest).

Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18 sat, uz prijenos na HRT-u 2, a podsjetimo kako će u subotu finale Kupa za rukometašice odigrati Podravka i Bjelovar. Taj dvoboj počinje u 17 sati.

Final Four, Kup rukometaša (polufinale):

  • Nexe - Sesvete 29:23 (15:9)
  • PPD Zagreb - Poreč 28:18 (10:9)