SKROMNI DOČEK

Kad bi Murray znao kako je Split dočekao Ivaniševića....

12.09.2012 u 20:25

Bionic
Reading

Povratak škotskog tenisača Andyja Murrayja, osvajača američkog Grand Slam turnira US Opena, u Britaniju prošlo je, blago je reći, u vrlo mirnom tonu

Murrayja, prvog britanskog osvajača Grand Slam turnira od 1936. godine, je u londonskoj zračnoj luci Heathrow dočekalo nekoliko desetaka navijača, te isto toliko novinara. Ako to usporedimo s dočekom Gorana Ivaniševića, osvajača Wimbledona, u Split, onda je malo reći da Britancima uopće nije stalo do velikog uspjeha koji je ostvario ovaj sjajni Škot. Kao olakotnu okolnost možemo uzeti upravo tu činjenicu da je on Škot, a da je sletio u englesku zračnu luku.

Nakon četiri neuspješna pokušaja da osvoji Grand Slam naslov, Murrayju je prijetilo da će postati prvi tenisač u povijesti koji ni iz pet pokušaja nije uzeo nijedan od četiri najveća turnira današnjice. Međutim, pobjedom nad Novakom Đokovićem u pet setova Murray se upisao na zlatne stranice teniske povijesti.

Zanimljivo, od izlaska iz terminala za dolaske, pa sve do izvan aerodroma, Škota su pratila dvojica vrlo privlačnih 'tjelesnih čuvara', na koje njegova zaručnica Kim Sears ni najmanje nije obraćala pažnju.

Ovako je Split dočekao Ivaniševića... a dolje je Murrayejev doček u Londonu