POBJEDA KAO NUŽNOST

KAC je prilika koju 'medvjedi' ne smiju propustiti

07.01.2011 u 08:51

Bionic
Reading

'Medvjedi' ove sezone još nisu pobijedili KAC, no s obzirom na to u kakvoj je formi ekipa iz Klagenfurta, sad je zaista velika prilika za osvajanje bodova. Uostalom, zagrebačkoj ekipi trijumf je nužan i zbog nastojanja ulaska u play-off

Momčad iz Klagenfurta u prethodne tri utakmice protiv Medveščaka osvojila je maksimalan broj bodova. Dvaput su nadvisili 'medvjede' na svom ledu, u oba slučaja s golom prednosti, dok su u Zagrebu slavili nakon izvođenja kaznenih udaraca. S obzirom na to realno je zapitati se gdje je onda prilika Zagrepčana i čemu uopće optimizam uoči susreta?

KAC je, naime, u izuzetno lošoj formi. Tonus momčadi negdje je poremećen i društvo iz Klagenfurta ne zna za gostujuću pobjedu, ne bi ste vjerovali, jer ipak je riječ o vodećoj momčadi Ebel lige, od 28. studenoga kad su u Grazu slavili nakon penala. U međuvremenu su izgubili sve četiri utakmice na gostujućem ledu te usto i pet od šest domaćih utakmica.

Istodobno, Medveščak je u posljednje dvije domaće utakmice bio vrlo uvjerljiv; osim pobjede od 7:1 nad Olimpijom, svladana je i mađarska Alba sa 5:2, a od posljednjih šest domaćih utakmica slavio je na tri. Nažalost, i protiv KAC-a u momčadi najvjerojatnije neće biti Jonathana Filewicha zbog već trećeg ovosezonskog potresa možda 'zarađenog' na utakmici s Albom, a Jamie Rivers sigurno će propustiti ostatak sezone zbog operacije slezene, a vrlo je upitno hoće li uopće nastaviti karijeru.

Kako bilo, 'medvjedi' pred sobom imaju dvije jako teške domaće utakmice, u petak KAC, a u nedjelju Red Bull iz Salzburga. S te dvije eventualne pobjede Medveščak bi napravio ogroman korak prema play-offu i vjerojatno bi mu se smiješila i puno bolja pozicija od osmog mjesta na ljestvici.

Posljednja utakmica KAC-a i Medveščaka igrana u Klagenfurtu; Domaćini su pobijedili sa 2:1