U STAROJ FORMI

Južni bez šanse, Ančić u polufinalu Rotterdama

13.02.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Mario Ančić nastavlja veliku seriju pobjeda u Nizozemskoj. Nakon odigranog finala Zagreba prošloga tjedna, pobjedom protiv Mihaela Južnog plasirao se u polufinale Rotterdama

Ančić je uzvratio Rusu za poraz iz St. Peterburga prije dvije godine i izjednačio međusobni omjer na 1:1. U meč je ušao furiozno i odmah stvorio dvije prilike za break, no opipljivu prednost morao je još malo pričekati. Nakon što je spasio svoj servis tri gema kasnije, ponovno je pritisnuo i svoju šestu break loptu u meču pretvorio u oduzeti servis.

Ostatak seta bio je rutinsko odrađivanje posla, Rus više nije došao blizu prilike i suočio se s vodstvom Marija od 6:4. Splićanin je nakon pauze ponovno snažno ušao u set i ovaj put iskoristio prvu pruženu priliku.

Poveo je sa 2:0 i u ključnom gemu meča spasio pet break lopti za vodstvo od 3:1. Uslijedio je novi napad i Mario je novim oduzetim servisom slomio Južnog za konačnih 6:4, 6:2 nakon točno 100 minuta igre.

U polufinalu čeka boljeg između četvrtog igrača svijeta Andyja Murrayja i Marca Gicquela. S Murrayjem ima omjer 3:1, dok je Francuza u jedinom međusobnom dvoboju uvjerljivo svladao.