čeka se studeni

Juventusovom treneru Allegriju sprema se otkaz; čelnici Stare dame žele samo jednog čovjeka na klupi, ali jedan detalj je znakovit

22.09.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Momčad Juventusa već dvije sezone gleda u leđa milanskim klubovima, Interu i Milanu, a niti nova sezona nije krenula u skladu s ambicijama torinskog kluba. Nakon sedam odigranih kola, Stara dama je na osmom mjestu s deset bodova. U posljednjih pet utakmica ima samo jednu pobjedu, a posebno bolan bio je posljednji poraz od Monze

Sve to itekako utječe na status trenera Massimilana Allegrija, koji je u svibnju 2021. godine po drugi put došao na klupu Stare dame.

Navijači su očajni, jer očito ovaj 55-godišnjak nije donio potrebni pomak, nakon Maurizija Sarrija i Andree Pirla, te se sada naveliko piše o njegovoj smjeni.

Allegri bi u slučaju otkaza trebao dobiti odštetu od 30-ak milijuna eura, ali budućnost kluba i rezultati momčadi puno su važniji od tog iznosa.

Talijanski mediji pišu da je Juventus već počeo pregovore s novim trenerom. Rukovodstvo kluba na čelu s Pavelom Nedvedom obavilo je pregovore s Antonijem Conteom i izrazili su želju za njegovim povratkom u Torino.

Ono što je još važnije, jest navodni pozitivni Conteov odgovor, to jest njegova želja za povratkom u Juventus. Tako barem tvrdi novinarka Fabiana Della Valle.

'Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli priopćio je kako Allegri ima podršku. Ali uvjerena sam da je tako samo do studenog i pauze zbog svjetskog prvenstva. Do tada će se znati ostaje li klub u Ligi prvaka ili ne', naglasila je Della Valle i nastavila.

'Sastanak direktora nije bio povezan s imenovanjem novog trenera. Ne očekujem previše na ovom planu u bližem periodu, ali važno je znati da se Conte želi vratiti u Juventus. Njegov odnos s Agnellijem se popravio, no ne znam kada zaista žele njegov povratak'.

Conte je na klupu Juventusa sjeo 2011. godine i tamo je proveo tri sezone. Mnogi ga smatraju kreatorom dominantne ekipe koja je osvojila devet uzastopnih naslova prvaka Italije.

Tri od tih devet uzeo je Conte. Međutim, odlučio se potom na odlazak i preuzeo je reprezentaciju Italije, a zamijenio ga je upravo Massimiliano Allegri, koji je 'pobrao vrhnje' s momčadi koju je stvorio Conte.

Antonio Conte je radio sjajan posao i u Chelseaju te u Interu, osvajao je naslove a sada se vrlo realnim čini kako bismo ga opet nakon devet godina mogli gledati na klupi kluba u kojem je proveo veći dio karijere. Jer kao igrač čak 13 sezona nosio je Juveov dres, a potom i kao trener donosio je trofeje.