RIJEČI SU SUVIŠNE

Juventusovi nogometni milijunaši povukli potez kakav se ne pamti; talijanski prvak odmah o tome obavijestio javnost

28.03.2020 u 20:45

Bionic
Reading

Diljem svijeta sportaši se odriču dijela svojih mjesečnih primanja, ali ono što su napravili nogometaši Juventusa zaslužuje duboki naklon do poda

Svijet se bori s pandeimoj koronavirusa, stala su i sportska događanja, stadioni i dvorane zjape prazni, a sportaši su prislijeni trenirati samostalno u svojim domovima. Zbog gubitka zarade od ulaznica, prodaje dresova, televizijskih prava i sponzora klubovi ulaze u finacijske poteškoće, a nekima od njih doslovce prijeti raspad.

Zato se igrači diljem svijeta odriču dijela svojih primanja. U određenom postotku su si ili sami smanjili svoje plaće ili ih je na to uvjetovao sam klub.

Pozitivan primjer su igrači Juventusa za koje se znalo da su samoinicijativno pokrenuli smanjenje svoje plaće, ali sada je sam klub objavio kakav su veliki potez povukli njihovi nogometaši.

'Postignut je dogovor između nogometaša Juventusa i uprave kluba prema kojem će se igrači odreći svojih plaća za ožujak i sljedeća tri mjeseca, točnije do kraja ove nogometne sezone. Ovom mjerom klub će uštedjeti 90 milijuna eura u ekonomski teškom trenutku u kojem se svijet bori s pandemijom koronavirusa', napisao je Juventus.

  • +5
Serie A, Juventus - Inter Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO