kako će se spasiti?

Juventus objavio katastrofičnu financijsku bilancu; 'stara dama' je na rubu propasti...

13.09.2020 u 17:24

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa u kombinaciji s financijskom krizom koja je uzdrmala cijeli svijet mogla bi i dodatno uzdrmati svijet sporta. Naime, jedan od najvećih i najbogatijih svjetskih klubova - torinski Juventus - objavio je financijsku bilancu koja je, blago rečeno, katastrofična

Upravni odbor Juventusa objavio je kako je klub u prošloj sezoni izgubio čak 71.4 milijuna eura. Na taj gubitak je, prema izvještaju koji je objavljen, uveliko utjecala pandemija koronavirusa.

Realno, nije Juventus jedni velikan kojeg je financijska kriza bacila na koljena, svi su klubovi u debelim minusima, no istaknimo kako je priznati gubitak od 71.4 milijuna eura za čak 31.5 milijuna eura veći od onog iz sezone 2018./'19.

No, problemima za 'staru damu' tu nije kraj. Situacija je puno lošija nego što je bilo tko mogao i očekivati. Zaključno s krajem lipnja ove godine Juventus ukupno duguje čak 385 milijuna eura i jasno je kako se nalazi u izuzetno teškoj financijskoj situaciji.

Neki su već krenuli s katastrofičnim najavama kako je klub na rubu propasti, kako je bankrot jedino razumno rješenje. No, do bankrota sigurno neće doći jer Juventus s tim financijskim teretom više nego uspješno funkcionira već godinama. Spomenimo samo kako je Juve posljednjih devet sezona u nizu osvajao naslov talijanskog prvaka, a i u novoj će sezoni biti izraziti favorit.

Dio financijskog minusa Juve će riješiti dugoročnim kreditom, a svi se nadaju kako će se smirivanjem pandemije koronavirusa na tribine vratiti i navijači pa će i minus na računu biti manji iz kola u kolo...