3:0 ZA TORINSKI KLUB

Juve trijumfalno prošao kroz Glasgow

13.02.2013 u 02:13

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa praktički su već u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Celtica osigurali prolazak u četvrtfinale. Naime, na gostovanju u Glasgowu 'stara dama' je s 3:0 pobijedila Celtic.

Igrači trenera Antonia Contea uspjeli su održati svoj niz bez poraza u europskim gostujućim utakmicama. Naime, Juventus od 2010. godine nije doživio poraz na euro gostovanju, pa tako ni u Glasgowu gdje su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka svladali Celtic 3:0. Golove za torinsku "Staru damu" postigli su Alessandro Matri (3), Claudio Marchisio (77) i Mirko Vučinić (83).

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin dominirao, no golove su postizali gosti. Celtic je tijekom susreta uputio 17 udaraca prema talijanskim vratima i imao 11 kornera. Škoti su posebno bili dominantni u prvom dijelu u kojem su imali čak 76 posto posjeda lopte uputivši 14 udaraca prema vratima Buffona, no niti jedan nije završio u golu.

Juventus je poveo već u trećoj minuti golom Alessandra Matrija, premda je pogodak prvotno pripisan Claudiu Marchisiju. Matri je iskoristio veliku pogrešku stopera Efea Ambrosea kojeg je lopta preskočila i pored istrčalog Frasera Forstera gurnuo je u suparnička vrata. Kelvin Wilson je uspio loptu izbiti iz gola, a na nju je natrčao Marchisio i 'pospremio' je u mrežu. Pogodak je na koncu pripisan Matriju jer je lopta već kod njegovog udarca prošla gol liniju. Drugi gol Juve je postigao u 77. minuti kada je Marchisio poentirao nakon brze kontre, a sve dvojbe uoči uzvrata koji je u Torinu 6. ožujka, razriješio je Vučinić sedam minuta prije kraja susreta.

Glasgow Celtic - Juventus 0:3

GLASGOW. Stadion Celtic Park; Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Špa);

Strijelci: 0:1 Matri (3), 0:2 Marchisio (77), 0:3 Vučinić (83)

CELTIC: Forster - Lustig (od 57. Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre - Forrest - Brown (od 80. Kayal), Wanyama, Mulgrew - Commons (od 73. Watt), Hooper

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (od 69. Padoin) - Matri, Vučinić (od 88. Anelka)