DRAMA NA SAN SIRU

Juve prvak: Inter s četiri gola 'razvalio' ambicije Milana

06.05.2012 u 22:37

Bionic
Reading

Nevjerojatnu utakmicu odigrao je Inter kontra Milana i s tri gola Diega Milita i jednim (ali kakvim!) Maicona uništio šampionske ambicije 'rossonera'

Tri gola Diega Milita i jedna super golčina Maicona bili su puno previše za Milanove ambicije da nastavi mrtvu utrku za naslov prvaka Italije s torinskim Juventusom. Inter je u velikom derbiju Serie A pobijedio 'rossonere' s 4:2 posve zasluženo, uz puno više htijenja, trke i ambicija. Jednostavno, dojam je da su igrači Milana pali pod pritiskom važnosti utakmice, jer momčad Massimiliana Allegrija je morala pobijediti ukoliko je željela održati korak s Juventusom.

Ovako, nakon poraza od Intera, a i zbog pobjede 'zebri' 2:0 kontra Cagliarija, Milan se oprostio od snova o tituli, a Torinezi mogu početi slaviti. Njihova bodovna prednost sad je nedostižna.

Inače, na San Siru smo gledali dobru utakmicu: Inter je poveo preko Milita, izjednačio je Zlatan Ibrahimović s bijele točke, zatim je Ibro početkom drugog poluvremena zabio za vodstvo Milana 2:1, pa je Milito iz jedanaesterca vrlo brzo izjednačio na 2:2, a onda je 80. minuti Alessandro Nesta igrao rukom u svom kaznenom prostoru, što se pokazalo ključnim trenutkom utakmice.

Milito je, naime, pogodio s bijele točke, a onda je u 87. minuti Maicon odapeo 'projektil' s 20 metara i zakucao loptu pod prečku. Slavlje interista, ali i navijača Juventusa moglo je početi...

Inter - Milan 4:2 (1:1)
1:0Milito (14)
1:1Ibrahimović (44-11m)
1:2Ibrahimović (46)
2:2Milito (52-11m)
3:2Milito (80-11m)
4:2Maicon (87)