NAPAD NAJBOLJA OBRANA

Jurčić: To je igra za europski rezultat

19.07.2011 u 22:12

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama već su u svlačionici proslavili prolazak u 3. pretkolo Lige prvaka. No nekog velikog i pretjeranog slavlja neće biti. Svi su svjesni toga da je prolazak Neftçija bio očekivan

'Odigrali smo još jednu dobru utakmicu i sačuvali veliku prednost koju smo ostvarili u prvoj utakmici. Sad se prvo okrećemo prvenstvu i utakmici prvog kola s Interom što znači da nema opuštanja za momčad. Ovo su velike europske utakmice, ali ne smijemo nikako zaboraviti i na važne prvenstvene utakmice', istaknuo je vratar Ivan Kelava.

'Zadovoljan sam kako je moja momčad odigrala, ugasila je prvi nalet Neftçija i stavila loptu pod kontrolu', rekao je trener Dinama Kruno Jurčić nakon utakmice pa dodao:

'Žao mi je što nismo zabili gol iako smo imali puno šansi, no Stamenković je bio jako raspoložen i najzaslužniji je što je utakmica završila 0:0.'

Jurčić je sretan jer su plavi u Azerbajdžanu pokazali novo, europsko i natjecateljsko lice.

'Jako sam zadovoljan jer smo odigrali pravu natjecateljsku utakmicu kakve su nedostajale modrima u prošlosti. Kažem, ovo je bila prava europska i natjecateljska utakmica i s takvim predstavama se može napraviti pravi rezultat u Europi.'

Azerbajdžanske novinare zanimalo je jesu li modri planirano agresivno i čvrsto ušli u utakmicu kako bi zaustavili početni nalet Neftçhija.

'Naravno da smo znali kako će oni pokušati na početku napasti i na to smo se pripremili i tako postavili na terenu. Inače, moja filozofija je uvijek napadački nogomet i tako se, na neki način, braniti', zaključio je trener Dinama.

Odigranom utakmicom zadovoljan je i kapetan Milan Badelj.

'Mislim da smo bili dobri večeras i pokazali smo još jednom da smo bolja momčad od Neftçija. Imali smo nekoliko dobrih prilika, međutim nismo postigli pogodak. Mi smo zacrtani posao odradili u Zagrebu', rekao je kapetan s kojim se složio i Domagoj Vida.

'Tek smo na početku sezone i ovo je odličan početak. Puno posla je pred nama, prvo igramo prvenstvenu utakmicu protiv Intera, a onda na red dolazi Helsinki. Nema odmora jer nam Inter dolazi već u subotu i moramo se dobro pripremiti da i prvenstvo započnemo dobrim rezultatom', zaključio je Vida.