PO BODOVE U OSIJEK

Jurčić: Odmarat ću igrače, Malmö je prioritet!

19.08.2011 u 14:41

Bionic
Reading

Dobro će promiješati momčad Dinamov trener Kruno Jurčić na subotnjem osječkom gostovanju (ArenaSport 1, 20 sati). Ubrzani ritam igranja (srijeda – subota – utorak), uz putovanje na uzvrat u Malmö (ponedjeljak), jednostavno tjera Jurčića na silne rotacije.

'U Osijeku će igrati svi igrači koji su protiv Šveđani bili na klupi. Bit će, dakle, šest-sedam promjena, promijenit ćemo i sustav igre, pa ćemo se domaćinu sučeliti u 4-2-3-1 formaciji', rekao je Jurčić i naglasio:

'Iako nam je u ovome trenutku prioritet ulazak u Ligu prvaka, jasno je da u Osijek idemo po pobjedu. Leko ne konkurira zbog žutih kartona, Kramarić ima problema s trbušnim zidom, no imam dosta kvalitetnih igrača koji tu kvalitetu sad trebaju i potvrditi'.

Hoće li utakmica u Osijeku biti teža od one u Koprivnici?

'Bit će kompleksnija. Kad sad pogledam iza sebe, u Koprivnici smo odigrali najzreliju utakmicu sezone, sjetimo se samo koliko je puta Dinamo gubio takve utakmice koje su stizale između dva europska okršaja'.

Jeste li primili mnogo čestitki nakon Malmöa?

'Naravno, čestitao je izbornik Bilić, a najdraža je stigla iz Saudijske Arabije, od Borimira Perkovića. Eh, da je živ moj najdraži trener, Zdravko Jurčić Miš, ne bi mi najprije čestitao, nego bi me pitao kako smo to 'popušili' onaj gol! Često ga se sjetim, žao mi je što ga nema. Ali, valjda je anđelima trebao dobar trener, kako je to lijepo rekao Ćiro Blažević na oproštaju s Mišem', bio je emotivan Dinamov trener, iskazavši zadovoljstvo dovođenjem Pokrivača:

'Dobili smo besplatno izvrsnog igrača u najboljim godinama. Istina, nije u natjecateljskom ritmu, moramo ga polako vraćati'.

Kako Badelj i Sammir proživljavaju stalne priče o ponudama, o eventualnom odlasku?

'Zasad dobro, stalno razgovaramo. Živimo s tim, to je također dio profesionalizma i ne smiju ih uzdrmati te priče', rekao je Jurčić, a napadač Fatos Beqiraj je dodao:

'Osijek mi je sretan teren, tamo sam na dvije utakmice zabio tri gola! Vjerujem da ću i u subotu nastaviti tu seriju, posebno zato jer sam zabio i Malmöu, u jednoj od najvažnijih utakmica u životu', rekao je Beqiraj.