IZ MODROG TABORA

Jurčić: Ajax je trenutno najslabiji u skupini

17.10.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Dan prije utakmice trećeg kola Lige prvaka protiv Ajaxa pred novinare su izašli trener Dinama Krunoslav Jurčić te Sammir. Strateg Dinama najavio je kako očekuje puno od utakmice protiv 'kopljanika'

U dva uvodna kola Dinamo je ubilježio dva poraza u Ligi prvaka. Prvo su 'modri' u Maksimiru izgubili od Real Madrida 1:0, da bi u drugom kolu stradali od Lyona na Gerlandu 2:0. Sada na svom travnjaku 'modri' dočekuju amsterdamski Ajax. Trener Kruno Jurčić optimističan je uoči ogleda u utorak.

'Očekivanja su velika. U našim kalkulacijama uoči početka skupine zamislili smo uzeti koji bod, a Ajax je protivnik protiv kojega imamo pravo tražiti bodove jer su trenutno u najlošijoj formi u našoj skupini', kazao je Jurčić te nastavio.

'Spremni smo, želimo 'fightersku' utakmicu i ako u tome uspijemo - napravili smo veliki korak prema konačnom cilju, a to je pobjeda u ovoj utakmici. Ja ću opet naglasiti kako je nama svaka utakmica u Ligi prvaka praznik, sretni smo što smo ovdje, ali to ne znači da ne želimo osvojiti bod(ove) i dati sve od sebe. Hoće li to biti dosta za pobjedu - vidjet ćemo. Kada hoćete dobiti veliku momčad, morate imati igrače koji mogu prelomiti i odlučiti utakmicu. Mi imamo takve igrače koji mogu jednim potezom presuditi pobjednika', smatra Jurčić.

Što se tiče načina igre Jurčić je naglasio kako će probati učiniti sve da Dinamo nametne stil igre, te želi da njegovi igrači budu agresivniji. Dobra vijest je također da se Badelj i Kovačić oporavljaju od ozljeda te da će konkurirati za ogled protiv Ajaxa.

Osim Jurčića pred novinarima se ukazao i Sammir od čije igre dosta ovisi rezultat 'modrih'.

'Svi igrači očekuju pobjedu. Mislim da možemo igrati s Ajaxom, Zadar je bio izolirani slučaj i očekujem da sutra budemo pravi. Nekoliko puta sam igrao protiv njih i dva puta smo ih dobili tamo; vrijeme je za pobjedu u Zagrebu', kazao je brazilski internacionalac.