otvoreno za tportal

Jurčević otkrio zašto nije otišao s Bilićem; napokon progovorio o otkazu u Dinamu i što misli o Bjelici

06.11.2018 u 12:25

Bionic
Reading

Pred zagrebačkim Dinamom dvoboj je sa slovačkim Spartakom (četvrtak, Arenasport 3, 21 sat), a u kojem bi 'modri' mogli ispuniti dugo željeni san i izboriti 'europsko proljeće'

Pred Dinamom je velika prigoda i gotovo svi vjeruju kako će već u četvrtak protiv Spartaka iz Trnave izboriti 'europsko proljeće'. Posljednji put Dinamu je to uspjelo u sezoni 1969./70., kada je u tadašnjem Kupu kupova dvaput poražen od Schalkea iz Gelsenkirchena (u Zagrebu 1:3 te 1:0 u Njemačkoj).

>> Ovo su utakmice koje pravi navijači Dinama žele zaboraviti; opreza nikad dosta!

'Mislim da je ovo potpuno realna prigoda te da će već u četvrtak Dinamo 100 posto osigurati taj toliko željeni nastup. Gledao sam Dinamo u ove prve tri europske utakmice, a osim pobjeda, posebno dojmljive bile su igre. Gledao sam i Spartak, ali ne samo u utakmici protiv Dinama. I mogu konstatirati kako je sve na strani Dinama. Od samopuzdanja, do kvalitete, atmosfere', rekao je u razgovoru za tportal 52-godišnji Nikola Jurčević.

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

  • +5
Europska liga - 3. kolo, Spartak Trnava - Dinamo Zagreb, 2018./19. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Podsjetimo, Jurčević je u dva navrata sjedio na Dinamovoj klupi. S time da je ovaj zadnji put bio pri kraju prošle sezone, kada je momčad preuzeo od Marija Cvitanovića, osigurao možda i ključnu pobjedu (op.a., u Splitu je pobijedio Hajduk 2:1), ali nekoliko kola prije kraja dobio je otkaz, a zamijenio ga je aktualni trener 'modrih' Nenad Bjelica.

'Na taj se dio ne želim vraćati, to je za mene tužna i ružna epizoda. No najvažnije je da je Dinamo ove sezone zaigrao odlično, konkretno, disciplinirano. Odlično je posložen, posebno u europskim utakmicama, i ima čvrstu obranu i blok, iz kojih lako izlazi u kontre i polukontre, a to donosi rezultate.'

Ono što nam se čini da ovu momčad razlikuje od prethodnih jest ta 'kemija' među igračima. Jer puno je njih došlo tijekom ljetnog prijelaznog roka, a uigrali su se u kratkom periodu.

'Slažem se, i oko činjenice da je puno novih igrača, ali i da imaju odličnu atmosferu. Ono što je najvažnije jest da je napravljena dobra selekcija, da su stigli igrači koji nisu zvijezde, ali su vrhunski profesionalci, koji uspjeh momčadi stavljaju ispred pojedinačnih nastupa te su spremni žrtvovati se za momčad.'

Za kraj, Jurčević je dodao još jedan važan detalj, bez kojeg bi Dinamo teže dolazio do uspjeha.

'U zadnjih godinu dana, ili točnije, od nove sezone atmosfera oko kluba se drastično promijenila. Već su prve europske utakmice bile izuzetno posjećene, tribine su dodatni poticaj, a tada se može očekivati da dečki igraju još bolje. Naravno, uz veliki doprinos trenera Nenada Bjelice, koji se pokazao kao pravi nogometni znalac', zaključio je Nikola Jurčević, koji je odbio poziv Slavena Bilića, s kojim je surađivao na klupi hrvatske reprezentacije, moskovskog Lokomotiva, Bešiktaša i West Ham Uniteda, da mu se pridruži u Saudijskoj Arabiji.

'Stalno smo u kontaktu, čak me Slaven (op.a. Bilić) i zvao da mu se priključim, ali odlučio sam ići svojim putem, samostalno.'

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

  • +4
Gužve za ulaznice Dinamo - Spartak Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL