Logo (1)

hrvatska ide po zlato

Junak Željko Musa zabio daleko najvažniji gol karijere a onda rekao: Domagoj je narodni heroj

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 24.01.2020 21:02
  • Objavljeno 24.01.2020 u 21:01
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon dva produžetka uspjela je pobijedili Norvešku 29:28 te nakon deset godina ući u finale Eura. Tako će u nedjelju od 16.30 sati imati priliku loviti jedino zlato koje joj nedostaje

Pivot hrvatske rukometne reprezentacije 34-godišnji Željko Musa, pogodio je najvažniji udarac u karijeri i osigurao plasman svoje reprezentacije u finale Europskog prvenstva nakon deset godina.

Bilo je napeto, neizvjesno, dramatično. Igrala su se čak dva produžetka, a Željko Musa u svom jedinom pokušaju udarca na suparnički gol bio je smiren. Defanzivac njemačkog Magdeburga tako je postao heroj, a nakon pobjede jasno je poručio.

  • +9
Slavlje hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Norveškom i ulaska u finale Eura Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Moramo preuzeti odgovornost, nositi do kraja, sutra (op.a tek u nedjelju) spavamo s medaljom, ali nismo zadovoljni. Došli smo pobjeđivati svaku slijedeću utakmicu. A ta slijedeća je za zlato. Domagoj je narodni heroj, svaka mu čast, pod grčevima igrati 5-1 u obrani a onda i sudjelovati u napadu. Cijeloj momčadi treba skinuti kapu, to je bilo za Hrvatsku, navijače, za sve nas, sigurno je da nećemo stati na tome. Jedan veliki uspjeh', jasno je rekao Musa odmah nakon utakmice pred kamerom RTL-a.

Hrvatska je svoja dva finala igrala na Eurima s Linom Červarom na klupi 2008. i 2010. godine.

  • +16
EP u rukometu, polufinale: Hrvatska - Norveška Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal