liga prvaka

'Jugaši' lovili tri gola zaostatka za Olympiacosom, u završnici čak i poveli, ali na kraju uzeli samo jedan bod

19.04.2021 u 21:03

Bionic
Reading

U susretu 8. kola vaterpolske Lige prvaka, a prvom susretu na trećem turniru B skupine u talijanskoj Ostiji, hrvatski prvak Jug Adriatic osiguranje je remizirao s prvakom Grčke, Olympiacosom 11:11 (4:3, 0:3, 4:4, 3:1).

Jug AO je bolje ušao u susret, poveo je 2:0 i 3:1, da bi na koncu prve dionice vodio sa 4:3.

Grci su uzvratili u drugom dijelu serijom 3:0 okrenuvši rezultat u svoju korist (6:4). Sredinom treće dionice momčad iz Pireja je u dva navrata imala i tri gola razlike (9:6, 10:7), no Dubrovčani su odličnom igrom u posljednjoj četvrtini stigli do vodstva 11:10, a na koncu je završilo 11:11.

Jug AO su predvodili Daniil Merkulov sa četiri postignuta pogotka, dok su po dva gola dodali Loren Fatović i Hrvoje Benić. U redovima grčkog sastava najefikasniji je bio Konstantinos Genidounias s pet golova.

U drugom susretu iz ove skupine Pro Recco je pobijedio Spandau sa 10:7. Za talijanski sastav je branio Marko Bijač, a Nikša Dobud je zabio jedan pogodak.

Jug Adriatic osiguranje turnir nastavlja u utorak utakmicom 9. kola protiv Ortigie.

Na ljestvici vodi Pro Recco s maksimalna 24 boda, Jug AO na drugom mjestu ima 16, trećeplasirani Olympiacos 11 bodova, dok je četvrti Marseille sa sedam bodova i utakmicom manje. Spandau ima pet, a Ortigia Siracusa tri boda.

Plasman na Final 8 izborit će prva četiri kluba.